Руската война срещу Украйна и срещу цяла свободна Европа започна

...
Руската война срещу Украйна и срещу цяла свободна Европа започна
Коментари Харесай

Зеленски: Войната на Русия срещу Украйна и Европа започна в Крим

Руската война против Украйна и против цяла свободна Европа стартира с Крим и би трябвало да приключи с Крим - с неговото освобождение, съобщи президентът Володимир Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение.
Володимир Зеленски, президент на Украйна
" Русия трансформира нашия полуостров, който постоянно е бил и ще бъде едно от най-хубавите места в Европа, в едно от най-опасните места на континента. Русия докара Крим до огромни репресии, екологични проблеми, икономическа невъзможност и война ", сподели той.

Зеленски съобщи, че " един ден историците ще открият какъв брой хора са починали поради потреблението на Крим за политически гнет от страна на Русия ".

" Присъствието на съветските окупатори в Крим е опасност за цяла Европа и за световната непоклатимост. Черноморският район не може да бъде в сигурност, до момента в който Крим е окупиран. Няма да има и постоянен и дълготраен мир в доста страни по средиземноморското крайбрежие, до момента в който Русия може да употребява нашия полуостров като своя военна база ", сподели той.

Зеленски напомни Кримската платформа - основна дипломатическа платформа, целяща освобождението на Крим.

" Кримската платформа ще работи и през тази година. Вече приготвяме тази среща на върха ", сподели той.

Според него " светът стартира да осъзнава, че е позволил неточност през 2014 година, когато е решил да не даде цялостен отговор на първите нападателни стъпки на Русия "./БГНЕС

Киев / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР