Руската военна победа в Украйна ще насърчи Пекин и ще

...
Руската военна победа в Украйна ще насърчи Пекин и ще
Коментари Харесай

Критик на Путин: Ако Украйна загуби, ще избухне война между САЩ и Китай

Руската военна победа в Украйна ще насърчи Пекин и ще докара до война сред Съединените щати и Китай за Тайван, предизвести в изявление Михаил Ходорковски, съветският магнат в заточение и ослепителен критик на режима на Владимир Путин, преди изказване, което ще направи предглобалните водачи на огромна конференция за сигурност и защита в Германия този уикенд.

Mikhail Khodorkovsky, Снимка: Getty Images

„ Загубената война в Украйна е трамплин към войната в Азиатско-тихоокеанския район “, сподели Ходорковски в изявление за The Washington Post в Лондон, където живее в този момент.

„ Трябва да разберете, че когато даже огромен човек бъде ударен в лицето, редица други дребни момчетаще стартират да се съмняват в силата му и ще придобият убеденост да го атакуван ", сподели той.

Ходорковски, който прекара десетилетие в пандиза в Русия, преди да бъде опрощение от Путин през 2013 година, сподели, че усилването на военната помощ на Запада за Украйна и обезпечаването на нейната победа е единственият метод за Съединените щати да избегнат подобен боен спор с Китай.

Снимка: Getty Images

Ходорковски би трябвало да приказва този уикенд на Мюнхенската конференция по сигурността, където той и други двама опозиционери - някогашният международен първенец по шах Гари Каспаров и Юлия Навальная, брачната половинка на хвърления в пандиза опозиционен водач Алексей Навални, са поканени вместо публични представители на съветското държавно управление.

Снимка: Getty Images

Техните предложения съставляват явен укор на Кремъл за войната на Путин в Украйна.Това е първият път, когато членове на опозицията са поканени вместо съветски публични лица на конференцията по сигурността, значимо събитие, на което Путин изнесе забележителна тирада, отхвърляща Запада през 2007 година, и където съветският външен министър Сергей Лавров нормално е познато лице.

Русия отхвърли да взе участие в миналогодишната конференция, която се организира тъкмо преди началото на нейната инвазия, заявявайки, че събитието се „ трансформира в трансатлантически конгрес “ и „ губи своите приобщаване и обективност “.

Кристоф Хойсген, ръководителят на конференцията по сигурността, сподели,че публични съветски представители няма да бъдат поканени, до момента в който Путин „ отхвърля правото на Украйна да съществува “.

В изявлението Ходорковски, който в миналото беше най-богатият човек в Русия като главен притежател на петролната компания ЮКОС, сподели, че Западът в този момент има избор сред три пътя в своята тактика за поддръжка на Украйна.

„ Ако Западът счита, че Украйна има задоволително сили, с цел да продължи да губи от 350 до 500 души дневно -убити и ранени, и в случай че могат да обезпечат обезпечени и непрекъснати доставки на оръжия и муниции, тогава добре “, сподели той.

Междувременно, сподели той, Путин може да се опита да отговори „ асиметрично “, като дестабилизира държавните управления в Африка, на Балканите и в Близкия изток, както и евентуално на Запад.

Въпреки че западната поддръжка за Украйна е доста по-голяма, в сравнение с мнозина чакаха, „ това не трансформира обстоятелството, че Западът би трябвало да направи доста повече “, твърди той.Помощта постоянно изостава от събитията на бойното поле и „ до момента в който започнете да давате тези ракети и танкове, към този момент ще е прекомерно късно. Ако след три месеца фронтът се реалокира към Киев, ще дадат самолети, само че тогава ще бъде късно, тъй като няма да останат летища “, предизвести той.

Третият метод би предиздвикал Вашингтон и неговите съдружници в последна сметка да се „ извърнат и да си тръгнат, както направиха в Афганистан и както направиха в Сирия и на други места “, сподели той.

Снимка; Twitter, Mark Chilvers

„ Путин е човек, който мисли ретроспективно и счита, че в случай че нещо се е случило преди, то постоянно се случва още веднъж по същия метод в бъдеще. И той не бърка постоянно в това.Разсъждавайки ретроспективно, той вижда, че всякога, когато е почнал дребна, нова война, той е в положение да консолидира обществото към себе си и е виждал по какъв начин американците си потеглят още веднъж и още веднъж. Ако той завърши интервенцията в Украйна сполучливо за себе си обаче, тогава националните патриоти, които в този момент са главният му източник на поддръжка, няма да му разрешат да спре и ще стартира идната война “, съобщи Ходорковски.

Въпреки че съветската експанзия ще продължи оттатък Украйна, сподели Ходорковски, всяка хипотетична победа на Путин в Украйна също ще насърчи Китай да предприеме дейности против Тайван, убеден е той.

„ Когато чуяамериканцида споделят, че би трябвало да избираме сред помощта за Украйна и помощта за Тайван, тъй като не можем да обхванем и двете територии, наподобява толкоз примитивно, че имам възприятието, че би трябвало да е подбив “, сподели той.

Всяко контрактувано съглашение, при което Украйна ще бъде принудена да се съгласи да отстъпи териториякато Донецка и Луганска области, ще втвърди позицията на ястребите, на които съветският президент е заставен да разчита, с цел да събере социална поддръжка за войната.След това Путин ще бъде „ заставен под напън “ да стартира нови офанзиви против Украйна, сподели Ходорковски.

Ходорковски от дълго време употребява своята фондация " Отворена Русия ", с цел да се бори с режима на Путин и в този момент спонсорира редица планове на съветската политическа съпротива.Неговата най-нова книга „ Как да убием змей “ приканва Запада да стартира да се приготвя за постпутински, следвоенен режим, при който съветската президентска система би трябвало да бъде демонтирана и сменена с парламентарна република.

" Бързата ескалация на западната поддръжка за Украйна за бързо преустановяване на войната, побеждавайки съветските войски, би бил най-хубавият процес. По-малко хора ще умрат и натрупването на мощ на ужасните национални патриоти ще бъде по-малко “, сподели Ходорковски.

" В противоположен случай страната е изправена пред доста по-дълбок колапс.Колкото по-дълго продължава войната, толкоз по-голям е шансът руснаците да спрат да упрекват държавното управление си за гибелта на околните си и вместо това да обвинят Украйна ", сподели той.

Според Ходорковски продължителният спор също е опасен за Путин, който е изправен пред възмущение от всяка страна на един надълбоко разграничен хайлайф: ястребовия националистически родолюбив лагер, който има вяра, че Путин би трябвало да работи по-решително и коренно, с цел да завладее Украйна, и по-либералномислещиятлагер, който счита войната за ужасна неточност.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР