Руската военна машина скоро ще забуксува… Тя е в стихията

...
Руската военна машина скоро ще забуксува… Тя е в стихията
Коментари Харесай

Business Insider: Руската военна машина скоро ще забуксува…

Руската военна машина скоро ще забуксува… Тя е в стихията си, само че няма да може да продължи по този начин до безспир, настояват военни анализатори. Руската военна машина набра скорост дружно с увеличението на индустриалния си потенциал и намаляването на украинската опозиция. Но актуалните съветски индустриални благоприятни условия и съхранени бойни системи няма да продължат постоянно, настояват военни специалисти.

Според отчет на Института за проучване на войната (ISW) нарасналото сега произвеждане на съветската отбранителна индустриална база няма да продължи в средносрочен и дълготраен проект.

Това е по този начин заради запасите от съоръжение и дефицита на работна ръка, както и глобите върху нужните запаси.

Анализаторите настояват, че в складовете може да има задоволително съветски танкове от руската ера, с цел да се поддържа страната за още няколко години война. Но тези системи са със доста по-ниско качество от по-новите единици. Съществуват проблеми и с други военни съставни елементи като муниции и човешки запаси.

 

 

Много от милионите съветски ресурси от патрони са в неприятно положение.

Русия е в положение да създава стотици хиляди муниции месечно. За да поддържа темпото обаче, тя би трябвало да разчита и на задгранични снабдители, оповестяват The Wall Street Journal и основаният в Лондон Royal United Services Institute.
Заради глобите Русия мъчно се доставя с всички нужни елементи, като да вземем за пример оптиката за танкове, и се пробва да ги дублира без необикновен триумф, оповестява Forbes.

Нахлуването на Русия в Украйна е главен фактор за продължаващия дефицит на работна ръка – проблем, който може да засегне производството на оръжия.

Много съветски жители, които биха могли да работят на основни работни места, са се записали в армията или са напуснали страната. Последните отчети също по този начин демонстрират, че има обилни недоволства по отношение на съществуването на образование, принадлежности и съоръжение.

Ако рецесията продължи, съгласно анализаторите на ISW, това в допълнение ще „ усложни напъните на Кремъл да балансира сред увеличението на съветския стопански потенциал и генерирането на сили, като в същото време задоволява определени членове на съветската ултранационалистическа общественост посредством демотивиране на служащите мигранти “.

Русия е повишила оперативния си ритъм и е набрала забележителна инерция, откогато напредна през Авдеевка през февруари.

Според ISW увеличеният потенциал на съветската отбранителна индустриална база е „ кадърен да поддържа настоящия ритъм на интервенциите на Русия “ в кратковременен проект.

„ Основната променлива, която евентуално ще дефинира скоростта, с която тези отчасти попълнени съветски сили могат да напреднат това лято, е съществуването на материални средства за Украйна, което от своя страна зависи значително от продължаващото даване на военна помощ от Съединени американски щати “, съобщи ISW.

Това остава под въпрос и както твърди старши сътрудникът на Програмата за Русия и Евразия на Фондация „ Карнеги за интернационален мир “ Дара Масико в неотдавнашна публикация, няма да има значение дали съветската войска има проблеми, в случай че защитата на Украйна се утежни с намаляването на поддръжката.

 

Източник – Business Insider/Превод:SafeNews

Още вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР