Руската военна кампания в Украйна навлезе в нова фаза, заяви

...
Руската военна кампания в Украйна навлезе в нова фаза, заяви
Коментари Харесай

Руската военна кампания в Украйна навлезе в нова фаза, каза Лавров

Руската военна акция в Украйна навлезе в нова фаза, съобщи през днешния ден министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, представен от Асошиейтед прес.

В Украйна стартира идната фаза на съветската спецоперация. Това заяви във вторник, 19 април, съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за India Today.

„ Тази интервенция ще продължи, в този момент стартира идната фаза на тази специфична интервенция. И, коства ми се, в този момент ще има значим миг по време на тази специфична интервенция “, посочи министърът. Началникът на ведомството напомни, че специфичната интервенция е била ориентирана към „ цялостно избавление “ на Донецката и Луганската национални републики.

По-рано Лавров отговори на въпрос за потреблението на нуклеарно оръжие в Украйна и посочи, че Русия обмисля опцията за потребление единствено на стандартни оръжия на сегашния стадий от специфичната интервенция.

Началото на съветската спецоперация в Украйна беше оповестено на 24 февруари, напомня Лента.ру.

Вчера украинските управляващи споделиха, че Русия е почнала нова атака в Донбас.

Боевете сред подкрепяните от Москва сепаратисти и държавните сили в този източен украински райони, който е индустриален център и множеството от чиито поданици са рускоезични, се водят от осем години. През февруари Русия призна двете " републики ", провъзгласени от бунтовниците, за самостоятелни страни и по тяхно искане стартира " специфична военна интервенция " в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР