Руската водеща Ксения Собчак е пристигнала в Литва, влизайки в

...
Руската водеща Ксения Собчак е пристигнала в Литва, влизайки в
Коментари Харесай

Литовското контраразузнаване : Руската журналистка Собчак е пристигнала в Литва

Руската водеща Ксения Собчак е пристигнала в Литва, влизайки в страната с израелския си паспорт, заяви през днешния ден шефът на литовското контраразузнаване Дариус Яунишкис. Това стана единствено ден откакто съветската полиция претърси едно от жилищата ѝ.

Собчак е известна в Русия като телевизионна водеща и световна звезда, кандидатирала се е за президент. Баща ѝ Анатолий Собчак беше политически ментор на Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Жилището на 40-годишната Собчак беше обискирано през вчерашния ден от съветската полиция в границите на престъпно следствие против бизнес мениджъра ѝ Кирил Суханов по дело за изнудване, съобщи ТАСС, базирайки се на правоприлагащите органи, съгласно които самата Собчак не е измежду обвинените по случая.



По-рано съветските управляващи оповестиха, че Собчак е напуснала Русия предходната нощ, прекосявайки беларуско-литовската граница, откакто заблудила съветските управляващи, купувайки си самолетен билет от Москва през Турция за Дубай, който в действителност не употребила.

" Без всякакво подозрение тя е в Литва. Потвърждавам това ", сподели тази заран шефът на литовското контраразузнаване Яунишкис. " Като гражданка на Израел с годен паспорт тя няма потребност от виза и може да влезе в Литва и да остане тук до 90 дни ", добави той.

Израелският вестник " Аарец " заяви през април, че Собчак е получила израелско поданство след началото на съветската инвазия в Украйна. Собчак не е уведомила съветското вътрешно министерство за приемането на израелско поданство, както е по закон, в границите на няколко месеца след приемането на второ поданство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР