Руската ваксина срещу коронавирус Спутник V е един от ключовите

...
Руската ваксина срещу коронавирус Спутник V е един от ключовите
Коментари Харесай

Гутериш вярва в Спутник V и очаква СЗО да я одобри

Руската ваксина против ковид " Спутник V " е един от основните детайли, който ще реши казуса с имунизацията в света. Това заяви в сряда генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш на взаимна конференция с съветския външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

" Ние, несъмнено, бихме приветствали СЗО да признае потреблението на имунизацията, Което е доста добър знак ", сподели той. " Ние имаме вяра, че препаратът също е един на основните детайли, които ще ни разрешат да разгадаем казуса с имунизацията. "
 Над 5 млн. души в света имунизирани със
Над 5 млн. души в света имунизирани със " Спутник V "

Поставена им е била най-малко една доза от препарата към 5 май

Генералният секретар дефинира като недопустимо неравномерното разпространяване на имунизациите против ковид в света. " Първо, недопустимо е да живеем в свят, в който развитите страни могат да имунизират по-голямата част от популацията си, до момента в който разрастващите се страни даже нямат достъп до една доза ваксина. Това е освен незаслужено, само че и неуместно. Защото ние виждаме, че вирусът се популяризира като горски пожар и съществува голям риск от нови разновидности ", сподели той. Следователно съществува риск имунизациите да не бъдат повече ефикасни. "

Според генералния секретар е доста значимо хората по целия свят да бъдат имунизирани. " Трябва да удвоим производството на ваксини в международен мащаб и да разпределим имунизациите по-равномерно по целия свят ", добави Гутериш. " Призовах работна група да създаде проект за разпространяване на ваксини, който да ни помогне да работим сред СЗО и държавните управления с фармацевтичната общественост, да се сътвори среда, която дейно и отмерено ще популяризира имунизациите по целия свят. "

Той уточни също нуждата от разрешаване на въпроси с лицензирането и софтуерната поддръжка на страните производители на ваксини, както и нуждата от поддръжка на интернационалния механизъм COVAX, където към момента има проблеми с доставките и финансирането.
 Русия се разгласи за еднакъв достъп до Covid имунизациите
Русия се разгласи за еднакъв достъп до Covid имунизациите

Здравният министър се похвали с трите ваксини и хода на имунизацията

Припомняме, че съгласно Москва, с имунизацията са имунизирани по света над 5 млн. души от 30 страни и няма сигнали за тежки реакции. Русия също по този начин към този момент се разгласи за еднакъв достъп до имунизациите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР