Руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V“, чиято първа партида пристигна

...
Руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V“, чиято първа партида пристигна
Коментари Харесай

Словашките власти твърдят, че „Спутник V“ е преминал успешно през лабораторните тестове

Руската ваксина против ковид „ Спутник V “, чиято първа партида дойде в Словакия на 1 март, мина сполучливо всичките лабораторни проби в Биомедицинския център на Словашката академия на науките. Това заяви през днешния ден вицепремиерът Игор Матович, съобщи ТАСС.

„ Ваксината е минала сполучливо 14/14 лабораторни теста – към този момент бихме могли да имунизираме с нея. Една десета от популацията на страната (състоящо се от 5 милиона души) желае да се имунизира само със „ Спутник V “ “, показа Матович.

Междувременно словашкия министър председател Едуард Хегер съобщи по-рано денем, че имунизациите с съветската ваксина ще стартират в Словакия от началото на май. Това ще се случи след приемане на позитивен резултат от проучването на лекарството, извършено в профилирана лаборатория в Унгария.

Покупката на имунизацията, нерегистрирана в Европейския съюз, провокира скандал в страната, вследствие на което водачът на актуалната държавна коалиция, инициирал закупуването на „ Спутник V “ (Игор Матович), се отхвърли от длъжността си като министър председател и зае пост като вицепремиер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР