Руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V може никога да не

...
Руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V може никога да не
Коментари Харесай

Руската ваксина Спутник V може никога да не бъде одобрена в ЕС

Руската ваксина против COVID-19 " Спутник V " може в никакъв случай да не бъде утвърдена от Европейския съюз. Това разгласи италианският министър-председател Марио Драги, представен от " Ройтерс ".

Той също по този начин така сложи под подозрение китайския препарат Sinovac.

" Спутник... към момента не е съумяла да получи и може би в никакъв случай няма да получи утвърждението на EMA (Европейската организация по лекарствата) ", означи Драги в Брюксел.

Междувременно " китайската ваксина, която в никакъв случай не е кандидатствала (за утвърждение от ЕМА), се оказа незадоволителна, погледнете опита в Чили ", добави той.

За своята имунизационна акция Чили разчита значително на китайския препарат Sinovac и в този момент обмисля прибавянето на трета доза, с цел да ускори отбраната против нови разновидности.

В мненията си Драги сподели, че е належащо " подсилване, а може би и промяна на EMA ", с цел да се избегне повтаряне на скорошно " доста комплициране " във връзка с имунизациите.

Той се базира на " несъмнено противоречие в изказванията " по отношение на сигурността на имунизациите Covid-19 сред EMA и националните органи по медицина.

Драги приказва в края на двудневната среща на върха на Европейския съюз, в която съгласно него водачите организираха обща полемика за положението на ковид.

" Пандемията не е завършила, към момента не сме излезли от нея ", сподели италианският водач, акцентирайки разпространяването на по-трансмисивния вид Delta във Англия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР