Руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V е добра ваксина и

...
Руската ваксина срещу COVID-19 Спутник V е добра ваксина и
Коментари Харесай

Роберт Кох: Руската ваксина е добра срещу COVID-19

Руската ваксина против COVID-19 " Спутник V " е добра ваксина и по всяка възможност ще бъде утвърдена за приложимост в Европейския съюз в някакъв миг, сподели Томас Мартенс, началник на Постоянния комитет по имунизация (STIKO) към немския институт " Роберт Кох ".

В изявление за немския районен всекидневник Rheinische Post, Томас Мартенс уточни, че " съветските откриватели са доста опитни с имунизациите. Ваксината " Спутник V " е мъдро измислена ".

Той също по този начин загатна, че утвърждението на първата съветска ваксина против COVID-19 може да помогне за решение на казуса с дефицита на ваксини в Европейски съюз.

Все още остава отворен въпроса по кое време тъкмо съветската ваксина ще бъде утвърдена в Европейския съюз.

Европейската организация по медикаментите (EMA) разгласи предходната седмица, че ще стартира настоящ обзор на имунизацията " Спутник V ". С тази процедура може да бъде интензивен процеса по възможното ѝ утвърждение.

Според EMA този процедура ще продължи, до момента в който има задоволително доказателства за заявката за утвърждение за потреблението на съветската ваксина в Европейски Съюз.

Някои европейски страни обаче към този момент не желаеха да чакат толкоз дълго. В Унгария, Словакия и Чехия имунизацията " Спутник V " към този момент е утвърдена или текат национални процедури за нейното утвърждение.

По-рано тази седмица Европейската организация по медикаментите обаче публично предложи на европейските страни да не ползват " Спутник V ", сравнявайки сходен ход с " съветска рулетка ".

Според разработчиците на съветската ваксина тя към този момент е утвърден в 46 страни по света. Учените показаха, че съветската ваксина е била съвсем 92% ефикасна против COVID-19 въз основа на рецензирани резултати от изследвания в късен стадий, оповестени през предишния месец в здравното издание The Lancet.

Подобно на имунизацията на " АстраЗенека " (AstraZeneca), " Спутник V " е векторна ваксина, основана на аденовирус.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР