Руската ваксина „Спутник“ бе първата, която предяви претенции, че може

...
Руската ваксина „Спутник“ бе първата, която предяви претенции, че може
Коментари Харесай

Как е правилно „Спутник 5“ или „Спутник Ви“?

Руската ваксина „ Спутник “ бе първата, която предяви искания, че може обезпечи съответна отбрана против подлия Ковид-19. Как обаче е вярното име на препарата? Това е оказа много сложна мистерия.

Почти на всички места, даже и в новинарските излъчвания, сме чували, че съветската ваксина се споделя „ Спутник 5 “. Институтът „ Гамалея “, който работи по основаването на въпросната „ панацея “ направи особено конкретизиране, че правилното название е „ Спутник Ви “. Като „ Ви “ идва от победа или „ виктори “. Явно братушките са потърсили някаква забавна символика.

Справка демонстрира, че „ грешката е вярна “, тъй като действително съществува и „ Спутник 5 “. Той е изстрелян в орбита през 1960 година от космодрума „ Байконур “. На борда му са били кученцата Белка и Стрелка, като компания са им правили още 40 мишки и два плъха. Кучета Стрелка след това ражда шест дребни, като едно от тях е подарък за Каролин – дъщерята на президента Кенеди. Жестът е от страна на тогавашния водач на Съюз на съветските социалистически републики – Никита Хрушчов.



„ Марица “ напомня, че имунизацията на „ Спутник “, чието публично име е „ Гам-ковид-вак-лио “, към този момент се ползва в 55 страни, измежду които Сърбия и Унгария.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР