Руската централна банка (ЦБР) вдигна основната лихва от 9.5% на

...
Руската централна банка (ЦБР) вдигна основната лихва от 9.5% на
Коментари Харесай

Руската централна банка вдигна основната лихва на 20%

Руската централна банка (ЦБР) подвигна главната рента от 9.5% на 20% и съветът на шефовете се събра на изключително съвещание. Очаква се изказване на ръководителя на Банката на Русия следобяд.

Централната банка обръща внимание на трагичната смяна във външната среда. " Повишаването на главния лихвен % ще подсигурява, че лихвите по депозитите ще се покачат до нивата, нужни за компенсиране на нарасналите опасности от обезценяване и инфлация. Това ще спомогне за поддържане на финансовата и ценовата непоклатимост и ще защищити спестяванията на жителите от обезценяване ", се показва в известието за повдигането на главната рента.

По-нататъшните решения по отношение на главния лихвен % ще бъдат вземани от Централната банка въз основа на оценка на рисковете от външните и вътрешните условия и реакцията на финансовите пазари по отношение на тях, както и като се вземат поради действителната и предстоящата динамичност на инфлацията по отношение на задачата и развиването на стопанската система в прогнозния интервал.
 Руската централна банка сложи фондовия пазар на пауза
Руската централна банка сложи фондовия пазар на пауза

Рублата поевтиня с 30% по отношение на щатския $

Припомняме, че банката отсрочва няколко пъти тази заран отварянето на Московската борса, като доскоро заяви, че тя през днешния ден въобще няма да отвори. Също по този начин бе въведен непълен финансов надзор, с който се забрани на чужденци да продават съветски скъпи бумаги. Въпреки всичко тази заран рублата се срутва до рекордно ниски равнища.

Агенция Новости цитира представителят на президентството Дмитрий Песков, който признава, че икономическата действителност за Русия значително са се изменили.

В Кремъл обаче не виждат мотив да се съмняват в успеваемостта на надеждността на управлението на Централната банка. До този миг не е имало мотив да се съмняваме, няма мотиви да се съмняваме и в този момент, показва Дмитрий Песков.
 За риск от банкрут на съветската
За риск от банкрут на съветската " Сбербанк Европа " предизвести ЕЦБ

Причината е в забележителното изтегляне на депозити след започването на спора в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР