Руската централна банка е наредила на брокерите да преустановят изпълнението

...
Руската централна банка е наредила на брокерите да преустановят изпълнението
Коментари Харесай

Руската централна банка постави фондовия пазар на пауза

Руската централна банка е наредила на брокерите да преустановят осъществяването на всички поръчки на задгранични юридически и физически лица, които желаят да продадат своите съветски вложения, акции и дялове.

Все още не е взето решение дали въобще и по кое време да отвори Московската борса, с изключение на на валутния и паричния пазар . Няколко пъти часът на отваряне беше преместван.

Търговията на валутния и паричния пазар на Московската борса ще стартира в 10:00 ч. московско време, а решението за търговията на другите пазари ще бъде оповестено в 13:00 ч. , се споделя в изказване на Банката на Русия, представено от " Интерфакс ".

В взаимозависимост от развиването на обстановката Банката на Русия ще реши до каква степен е оправдано да стартира търговия на други пазари. В случай на позитивно решение търговията ще стартира в 15:00 часа .
 Красен Станчев: Руската стопанска система става еднокрака
Красен Станчев: Руската стопанска система става еднокрака

Крайният вид на тези наказания е хиперинфлация

Това се случва в миг, когато рублата поевтиня с 30% по отношение на щатския $ - ново рекордно ниско равнище, откакто западните страни оповестиха нови наказания против Русия поради нашествието ѝ в Украйна, в това число от интернационалната платежна система Swift. Системата е основна за износа на нефт и газ.

В неделя централната банка на Русия прикани за успокоение на фона на опасенията, че може да се стигне до всеобщо евакуиране на пари от банките в страната.

Нарастващото напрежение увеличи цената на петрола вид Брент над 100 $ (75 паунда) за барел, заяви и BBC.

Активите на съветската централна банка също ще бъдат замразени, което ще ограничи опцията на страната да има достъп до задграничните си запаси. Намерението е да се изолира в допълнение Русия от интернационалната финансова система.
 Изхвърлят Русия от SWIFT
Изхвърлят Русия от SWIFT

Италия и Германия преразглеждат позицията си

" Русия е изправена пред изолираност от международната стопанска система в жанр Иран и Северна Корея ", декларира Ари Редборд от компанията за блокчейн разбори TRM Labs.

Агенцията за кредитен рейтинг S&P към този момент намали рейтинга на страната до " junk ", Moody`s също заяви, че преразглежда съветските облигации.

През уикенда централната банка на Русия насочи апел за успокоение и увери, че " разполага с нужните запаси и принадлежности за поддържане на финансовата непоклатимост и обезпечаване на оперативна непрекъснатост на финансовия бранш ".

Вчера стана ясно, че ръководителят на английската петролна и газова компания BP Бърнард Мууни подава оставката от борда на шефовете на " Роснефт " , управителният съвет на BP разгласи, че ще продаде каузи си в Роснефт. От 2013 година насам BP има дял от 19,75% в съветския държавен колос Роснефт. Решението влиза в действие неотложно.

BP напомни, че компанията работи в Русия от 30 години, само че военните дейности в Украйна са трансформирали обстановката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР