Руската църква Св. Николай Чудотворец“ в София не е затворена

...
Руската църква Св. Николай Чудотворец“ в София не е затворена
Коментари Харесай

Руското посолство: Решението за затварянето на църквата не е взето от Митрофанова

Руската черква „ Св. Николай Чудотворец “ в София не е затворена по решение на посланика на Руската федерация у нас Елеонора Митрофанова като „ възмездие “ за експулсирането на духовници. Това се показва в позиция на Посолството на Руската федерация у нас.
„ На 21 септември тази година българската страна изгони всички чиновници на Подворието, изпратени от Руската православна черква, заради което по-нататъшната му работа е физически невъзможна “, се споделя в позиция на съветското посолство. Решението за бъдещата орис на храма ще бъде взето от РПЦ.
„ Солидарни сме с всички вярващи, които скърбят за затварянето на почитания от тях храм, само че бихме предложили въпросите за аргументите на създалата се обстановка да се насочат към българската страна “, се показва още в позицията.
Заради опасност за националната ни сигурност контраразузнаването наложи насилствената мярка на настоятеля на подворието на Руската православна църква в София архимандрит Васиан, секретаря на подворието протойерей Евгений Павелчук и чиновник на подворието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР