Руската църква отвори врати днес минути след 9:30 часа. В

...
Руската църква отвори врати днес минути след 9:30 часа. В
Коментари Харесай

В присъствието на Митрофанова: Руската църква отвори врати

Руската черква отвори порти през днешния ден минути след 9:30 часа. В събота ще се проведе първата литургия. Тя ще бъде водена от протойерей Владимир Тишчук, който беше назначен за нов представител на съветския патриарх Кирил.

На откриването на храма пристигна и посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова. Имаме нотариален акт за църквата " Свети Николай Мирликийски ". Тя е съветска. Това сподели посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова след откриването на храма. " Земята също е подарена. Имаме всички документи през цялото време на основаването ѝ ", посочи тя.

Митрофанова акцентира, че църквата е обособена от страната и би трябвало да работи обикновено.Тя изрази вяра, че няма да има повече проблеми.

Посланикът на Русия посочи, че няма информация какво е проучила прокуратурата. По думите ѝ информацията е 4 тома и не е ясно какво може да има в тях.

Храмът " Св. Николай Мирликийски " беше затворен преди месец и половина, откакто София изгони трима свещеници като опасност за националната сигурност. В отговор посланикът на Москва у нас - Елеонора Митрофанова, заключи вратите на църквата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР