Руската църква е собственост на руското посолство, съобщиха от Агенцията

...
Руската църква е собственост на руското посолство, съобщиха от Агенцията
Коментари Харесай

От Агенцията по вписванията казаха чия е Руската църква в София

Руската черква е благосъстоятелност на съветското посолство, оповестиха от Агенцията по вписванията, заяви Българска национална телевизия.

" След осъществена инспекция в осведомителната система и хартиените масиви, в Служба вписвания гр. София, се откри, че в книга: Обстоятелствени инспекции, Том 13, Акт № 47, Дело 2557/1997 година от 23.07.1997 година е вписан нотариален акт за благосъстоятелност върху неподвижен парцел, добит по подаяние на земята, строителство на църквата и правоприемство от съветското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската федерация ", се споделя в мнение от Агенцията по вписванията.

" Видно от наличието посоченият нотариален акт е формиран от Иван Дахтеров – нотариус при Софийски Районен Съд на съображение приложените към молбата на Посланика на Посолството на Руската Федерация в България писмени доказателства и с който акт е приет за притежател Посолството на Руската Федерация на съображение подаяние на земята, строителство на Църквата „ Св. Николай Чудотворец и правоприемство от Руското Царско Дипломатическо агентство ", допълват от Агенцията.

Припомняме, че абсурдът към Руската черква в София стартира предходната седмица. България експулсира руснак и двама беларуски свещеници и ги упрекна, че служат на геополитическите ползи на Москва. От съветското посолство у нас излязоха с остра позиция.

Според посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова, свещениците от Руската православна черква " са били извикани в миграционната работа, където им е било казано, че съставляват опасност за националната сигурност на България и би трябвало да изоставен страната ", цитира ТАСС.

Миналата седмица в петък Руската черква затвори порти.

Според премиера Денков не са изгонени съветски свещеници, а по негови думи са изгонени хора, " които са работили против националните ползи на България ", съобщи той в отговор на въпрос дали съжалява, че духовните лица от храма са били екстрадирани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР