Руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова, която стана известна със своя

...
Руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова, която стана известна със своя
Коментари Харесай

Поставената под домашен арест Марина Овсянникова бе обявена за издирване

Руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова, която стана известна със своя митинг в ефир против войната в Украйна, бе включена от съветските управляващи в лист с лица за търсене, защото се допуска, че е избягала от наложения ѝ домакински арест, съобщи Ройтерс.

44-годишната Овсянникова бе сложена под домакински арест за два месеца през август и може да бъде наказана на до 10 години затвор, в случай че бъде приета за отговорна в разпространение на подправени вести за съветските въоръжени сили. Случаят е обвързван с митинг през юли, когато тя застана на брега на реката против Кремъл и издигна афиш, на който бе написано, че президентът Владимир Путин е палач и че неговите бойци са фашисти.

В събота съветската медия Ар Ти заяви, че Овсянникова е в неопределеност.

" Миналата вечер моята някогашна брачна половинка е напуснала мястото, на което съдът беше постановил тя да бъде арестувана под домакински арест и, дружно с моята 11-годишна щерка, е избягала в незнайна посока ", съобщи някогашният брачен партньор на Овсянникова.

Нейна фотография и името ѝ се появиха през днешния ден в онлайн лист на укрили се от правораздаването лица, оповестен от съветското вътрешно министерство. На 4 март, осем дни откакто съветските сили нахлуха в Украйна, Русия одобри закон против разпространение на информация, уронваща престижа на въоръжените сили.

Овсянникова, която е родена в Украйна, закупи интернационална популярност през март, когато излезе пред камерите в телевизионно студио по време на вечерните вести на съветския Първи канал с афиш, на който пишеше " Спрете войната " и " Те ви лъжат ", напомня Ройтерс. Тя към този момент бе санкционирана за два други митинга против войната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР