Руската строителна жп компания RZD International вече е положила първия

...
Руската строителна жп компания RZD International вече е положила първия
Коментари Харесай

Гoтoв e пъpвият ĸилoмeтъp oт виcoĸocĸopocтнaтa жп линия в Cъpбия

Руската строителна жп компания RZD International към този момент е положила първия километър от новата високоскоростна железопътна линия в Сърбия, която свързва Стара Пазова с Инджия.

7-километровият сектор е част от железопътната линия, свързваща Белград с унгарската столица Будапеща. Проектът ще разреши увеличение на оптималната скорост на влаковете, пътуващи по нея до 200 км/ч, заяви съветската компания в изказване, представено от SeeNews.

RZD International ще построи 2 железопътни линии, 2 виадукта, 19 моста и надлези и 36 дребни моста.

Руската компания ще построи новата гара Бешка с пешеходни подлези, ще направи главен ремонт на гарите Инджия, Сремски Карловци и Петроварадин, оборудвайки ги с с пешеходни подлези, както и крайпътната гара Карловачки Виногради.

Строителните работи по сектора Стара Пазова-Инджия стартираха през март 2018 година Понастоящем в плана са включени 170 души, 111 строителни единици и релсови машини, оповестяват от съветската компания.

През ноември държавното управление на Сърбия утвърди финансиране от 247.9 млн. евро за плана за реорганизация на железопътната секция Стара Пазова-Нови Сад, част от линията Белград-Будапеща.

Финансирането ще пристигна от приходите от заем от 800 милиона $, възложен от Русия на държавния железопътен оператор на Сърбия - Zeleznice Srbije през януари 2013 г./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР