Руската страна се надява, че здравият разум ще надделее и

...
Руската страна се надява, че здравият разум ще надделее и
Коментари Харесай

Русия отново предупреди САЩ срещу изпращането на оръжия в Украйна

Руската страна се надява, че " здравият разсъдък ще надделее " и Съединени американски щати няма да изпращат ракетни системи с огромен обхват на деяние на Украйна, съобщи съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, отговаряйки на въпрос на медиите, предава ТАСС.

" Такава информация би трябвало да бъде деликатно тествана. В момента изхождаме от изказването на представителя на Пентагона Джон Кърби, че дефинитивно решение по този въпрос не е взето. Надяваме се, че здравият разсъдък ще надделее и Вашингтон няма да предприеме сходна провокативна стъпка ", сподели съветският посланик, чиито думи са представени в канала му в " Телеграм " от пресслужбата на посолството.

Той акцентира, че Руската федерация по дипломатически канали, че " невижданото напомпване на Украйна с оръжие доста усилва рисковете от ескалация на спора ". " Американците са изцяло наясно, че с дейностите си отсрочват вероятностите за реализиране на мир. Съединените щати от ден на ден се въвличат в рецесията в Украйна. Това води до непредвидими последствия за световната сигурност. Призоваваме за преустановяване на безсмисленото и извънредно рисково напомпване на оръжия в републиката. Важно е да се откажат от заканите против нас и изказванията за военната победа на Украйна ", сподели съветският дипломат..

Припомняме, че, че Съединени американски щати възнамеряват да изпратят на Украйна ракетни системи с отдалечен обхват на деяние , което може да бъде оповестено още идната седмица. Обхватът на сходни системи според от боеприпасите е от 70 до 500 км. Те могат да бъдат оборудвани и с управляеми ракети , чийто огън се поправя от спътници.

" Има риск сходни оръжия да бъдат сложени наоколо до съветските граници и украинците ще имат опция да нанасят удари по съветски градове. Такава обстановка е неприемлива и неприемлива за нас. Сигурен съм , че нашите въоръжени сили ще подхващат нужните стъпки за обезсилване на качествата на въоръжените сили на Украйна ", означи Антонов.

" За да бъде комплициран завършек на спора допустимо най-скоро, Вашингтон и Киев би трябвало да признаят действителността. Това би направило допустимо да се върви напред по пътя на политическо споразумяване и да се предотврати утежняване на обстановката в региона на интернационалната непоклатимост ", - заключи дипломатът.

Той засегна и, за които Русия твърди, че са били ситуирани в Украйна.

По думите на посланика, цяла мрежа от американски биолаборатории се е " зародила " към Русия, сходна била обстановката и по границите с Китай.
 Китай желае следствие на над 200 биолаборатории на Съединени американски щати за опити по света
Китай желае следствие на над 200 биолаборатории на Съединени американски щати за опити по света

Международната общественост да изиска " приемане на транспарантни данни от Съединени американски щати "

Руският посланик беше помолен да разяснява продължаващите опити на американските медии " да отхвърлят обвиняванията против Съединени американски щати в нарушение на световния режим за неразпространение на биологични оръжия ".

" Обикновените американци не би трябвало да стават жертва на агитация. Международната общественост има право да знае същинското положение на нещата. Цяла мрежа от биологични лаборатории на Съединени американски щати се е " зародила " към Русия. Подобна е обстановката и по границите с Китай. Сега нашето Министерство на защитата съумя да разкрие обстоятелствата за съществуването на голям брой проучвателен центрове и на африканския континент ", отговори Антонов.

" Каква е същинската цел на действието на тези уреди, ситуирани в действителност по целия свят? Ако приказваме за обезпечаване на сигурността и здравето на цивилното население, тогава би трябвало да зададем обективен въпрос - какво би трябвало да направи Пентагонът. Моля, имайте поради, че всички тези центрове се управляват и финансират от американското военно ведомство ", продължи Антонов.

Той акцентира, че " през днешния ден, повече от всеки път, е значимо да се засилват интернационалните старания за подсилване на режима на Конвенцията за възбрана на бактериологични и токсинни оръжия ". " Необходимо е да се убедят Съединени американски щати да се откажат от практиката да блокират създаването на правно обвързващ протокол към конвенцията ", заключи съветският дипломат.

Продоволствена рецесия

Според Антонов задълбочаването на, която се развива през последните две години, се дължи на налагането на нелегитимни наказания против Русия от Съединени американски щати и техните сътрудници.

" По-нататъшното задълбочаване на рецесията се дължи на налагането от Вашингтон и неговите спътници на нелегитимни наказания против Русия. Въпреки изказванията на американски чиновници за изключения от рестриктивния режим, за които се твърди, че дава опция за търговия с нашата страна с агропромишлени артикули, вътрешните експортьорите постоянно не могат да провеждат такива доставки ", сподели той. " Те се сблъскват с блокиране на заплащания, отводи на заеми и застраховки, проблеми с наемане на кораби и закупуване на селскостопанска техника и даже на семена. Освен това Съединените щати не престават да усилват митата върху вноса на нашите торове. "
 Путин търгува наказания против храна за света
Путин търгува наказания против храна за света

Путин упорства, че актуалната обстановка с продоволствената сигурност е породена от Съединени американски щати и Европейски Съюз

Антонов оцени сходни дейности като " върхът на лицемерието " и назова опитите на Съединени американски щати да трансферират отговорност за продоволствена рецесия на Русия е безусловно безпочвена. " Призоваваме Ви да спрете да трансферирате проблемите от болната глава към здрава, " продължи той. " Русия е ангажирана със отговорностите си за експорт и е подготвена за договаряния за разрешаване на този най-сериозен проблем, в това число посредством Организация на обединените нации. "

Дипломатът напомни още, че компликациите в хранителния бранш се натрупват от много време, най-малко през последните две години. " Те са свързани с неверни калкулации и систематични неточности в макроикономическата - на първо място финансова и външнотърговска, енергийна и хранителна политика на западните страни. В същото време пандемията от COVID-19 докара до доста нарушение на веригите за доставки. Разходите за логистика са съвсем се удвоиха. Естествено " Всичко това нямаше по какъв начин да не докара до внезапно нарастване на цените на храните. Котировките за пшеница през 2021 година се усилиха с една четвърт. "
 Гутериш: Войната утежнява международната продоволствена рецесия
Гутериш: Войната утежнява международната продоволствена рецесия

Милиони са тласкани към апетит, в случай че Русия не вземе ограничения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР