Руската Спутник Лайт може да се използва като самостоятелна ваксина

...
Руската Спутник Лайт може да се използва като самостоятелна ваксина
Коментари Харесай

Русия: Спутник Лайт може да се използва като самостоятелна ваксина, а не само като бустер!

Руската " Спутник Лайт " може да се употребява като независима ваксина против Covid-19, съобщи в понеделник представителят на Кремъл Дмитрий Песков, опровергавайки по този метод изказвания на съветския здравен министър от края на предходната седмица, че поради разпространяването на Делта разновидността на ковид имунизацията ще се предлага единствено като бустерна доза за тези, които към този момент са изцяло имунизирани.

По време на работно пътешестване до Владимирска област в събота съветският здравен министър Михаил Мурашко означи, че " Спутник Лайт " би трябвало да се употребява единствено за реваксинация (като бустрена доза) и че съответните промени в насоките за имунизация ще бъдат оповестени по-късно денем.

" Тъй като разновидността Детла се популяризира, през днешния ден несъмнено ще бъдат издадени промени в методическите рекомендации за имунизация и те ще гласят " " Спутник Лайт " да се употребява единствено за реваксинация ", уточни тогава Мурашко.

Според съветския здравен министър към момента се предлага потреблението на позволените в Русия ваксини против ковид, в това число " Спутник V ", за първата имунизация.

Дмитрий Песков обаче уточни в понеделник, че думите на здравния министър Михаил Мурашко са извадени от подтекста и " Спутник Лайт " може да се употребява както като елементарна доза за имунизация против Covid-19, по този начин и като бустерна доза.

" Спутник Лайт " се употребява и може да се употребява както за съществена имунизация, по този начин и за реваксинация. " Тези две ваксини са сертифицирани и се употребяват както у нас, по този начин и в доста страни по света ", означи представителят на Кремъл.

" Това са две разнообразни ваксини, чиято успеваемост е изцяло потвърдена и освен у нас, само че и в доста страни по света. И " Спутник V ", и " Спутник Лайт " имат разнообразни равнища на успеваемост в другите възрастови категории, само че този % на успеваемост е висок и той е в доста връзки по-висок от тази на задграничните ваксини “, изясни прессекретарят на Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР