Руската специална операция в Украйна и последвалите я санкции, съчетани

...
Руската специална операция в Украйна и последвалите я санкции, съчетани
Коментари Харесай

Германското министерство на отбраната обвинява Турция, че спи с врага

Руската специфична интервенция в Украйна и последвалите я наказания, съчетани с доста великодушната поддръжка за Киев от страните-членки на НАТО, разкриха доста несъгласия сред членовете на военния блок, които бяха деликатно скривани от любопитни очи.

Сега някои от членовете му внезапно започнаха да си спомнят, че имат свои жители, които въобще не са длъжни да търпят неудобства в ущърб на ползите си, с цел да продължат да угаждат на Съединените щати. А някои даже се вземат решение на открити демарши.

Като да вземем за пример Турция, на която съдружниците към момента не са дали прошка нито изоставянето на системата за противовъздушна защита на НАТО в интерес на актуалните съветски С-400, нито отхвърли да се причисли към глобите, нито честите контакти на президента Ердоган с Владимир Путин.

Изглежда, че след речта в ПАСЕ (Парламентарната асамблея на Съвета на Европа) на немския външен министър Аналена Бербок, която без да й пука изключително, съобщи, че " Германия и нейните съдружници (т.е. НАТО) са във война против Русия ", управлението на алианса - старателно отричащо директното си присъединяване в събитията в Украйна - ще би трябвало по някакъв метод да отклони вниманието от пасажа на фрау министър, който провокира вълна от отвращение.

Ето за какво напълно не е изключен мощен скандал " в благородното семейство ". Още повече, че към този момент има претендент за ролята на " момчето за пердашене ".

Берлин стана първата цигулка

Още през ноември предходната година немският таблоид Der Spigel разгласява " изминал " документ на немското министерство на защитата, формиран от началника на Генералния щаб военачалник Еберхард Цорн, който твърди, че Бундесверът се готви за война с Русия ( става известно, че Бърбок се е изпуснала с съображение, а освен следвайки „ великия си разсъдък “? )

И по този начин, в този документ имаше забавно опрощение за войнствеността на Германия, която с един размах изостави своя " пацифизъм на победените ":

Трябва да е ясно на Белия дом, Пентагона, да не приказваме за централата на НАТО в Брюксел, че не можем да спечелим война против Русия, когато втората по величина военна мощ в блока „ спи с врага “.

Цорн в допълнение посочи, че има поради Турция, която е по едно и също време " тежкоатлета в НАТО ", само че и мощен съдружник на Руската федерация.

„ Вашингтонският обком “ тогава, през ноември, реши, че няма потребност да се раздухва тази тематика. Така или другояче, не влезе в заглавията и не беше оценено от медиите по никакъв метод. Защо? Може би тъй като Съединени американски щати и НАТО взеха решение да не обявяват, че са получили пестник от Анкара.

Защо Турция " отиде наляво "

Доскоро Анкара и Вашингтон, двете най-мощни страни от НАТО, се разбираха добре. „ Пукнатината “ се образува в Сирия, където дружно поддържат, образоват и въоръжават ислямистите „ против Асад “. Освен това Турция беше главната във връзка с логистиката, доставките на оръжия, набирането и образованието, поддържайки тесни връзки с Вашингтон и Брюксел.

Но президентът Ердоган имаше териториални упоритости в Северна Сирия, които не срещнаха утвърждението на Съединени американски щати и НАТО: той искаше да се бори с кюрдските сепаратисти, които бяха ревниво подкрепяни от Вашингтон. Опитаха се да овладеят " несговорчивия " турски водач:

„ Той (Ердоган) продължава да доставя оръжие на Сирия, крайната му цел е да преследва кюрдите, а ИДИЛ е на второ място “, прозвучаха обвинявания от разнообразни позиции.

И по-късно, при Барак Обама, Съединени американски щати започнаха намерено да поддържат кюрдите. И обвиняванията към този момент заваляха от Ердоган. И тогава имаше несполучлив прелом против управляващите през юли 2016 година, чиято цел, съгласно непотвърдени, само че към момента неоспорими клюки, беше да убие президента на Турция " по поръчка на Централно разузнавателно управление на САЩ ".

" …Ердоган упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ, че стои зад опита за прелом, целящ да го убие и да докара на власт следените от Централно разузнавателно управление на САЩ „ мрежи на живота “ на Фетхуллах Гюлен в заточение. След това връзките с Москва се усъвършенстваха доста ", написа тогава порталът NPR.

Добра причина да промените съдружник...

Преди несполучливия държавен прелом на 15 юли 2016 година връзките сред Русия и Турция бяха напрегнати. Но по-късно всичко се промени:

през 2017 година Турция подцени многократните митинги на Вашингтон и НАТО и купи съветската зенитно-ракетна система С-400;

през октомври 2016 година Русия стартира построяването на първия от двата черноморски газопровода за Турция, Турски поток;

в този момент Турция и Русия управляват Черно море и си сътрудничат в износа на зърно от Украйна.

Очевидно всичко това е предиздвикало ревностния Берлин да упрекна Анкара в невярност.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР