Катастрофата на руската лунна сонда „вероятно“ е оставила кратер с ширина 33 фута на повърхността на Луната, показват снимки на НАСА

...
Руската сонда Луна-25 вероятно е оставила кратер с ширина 33
Коментари Харесай

Руската сонда Луна-25 вероятно е оставила кратер с ширина 33 фута на повърхността на Луната миналия месец когато загуби контрол и се разби, НАСА каза в четвъртък, разкривайки изображения, които показват предполагаемото място на удара.

Първата руска лунна мисия от 47 години завърши с неуспех на 19 август, когато сондата Луна-25 се разби в луна, след като задействането на тласкащия двигател се обърка, прекъсвайки комуникациите и поставяйки космическия кораб на грешна орбитална траектория, според Роскосмос, руската космическа агенция.

Космическият кораб Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) на НАСА засне снимки миналата седмица на това, което американската космическа агенция описа като „нов кратер“, след като Роскосмос публикува прогноза за това къде е ударила сондата.

„Тъй като този нов кратер е близо до очакваната точка на удар на Луна-25“, НАСА пише в изявление, "екипът на LRO заключава, че е вероятно да е от тази мисия, а не от естествен удар."

докосване близо до южния полюс на Луната само няколко дни след като руската сонда се разби. Той достави лунен роувър, който вече изпрати данни от почвени проби.

Уилям Харууд допринесе за този доклад.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР