Руската рубла загуби от стойността си и падна до 77

...
Руската рубла загуби от стойността си и падна до 77
Коментари Харесай

Руската рубла пада с края на периода за плащане на данъци

Руската рубла загуби от цената си и падна до 77 рубли за $ преди провеждането на два облигацинни търга, като повишението на цените на петрола отвърна отрицателното отражение на края на интервала за заплащане на налози, довел до растеж на търсенето на рубли, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

В утринната търговия рублата падна с 0,2 на 100 по отношение на $ до 77,08 рубли и с 0,3 на 100 по отношение на еврото до 83,44 евро, само че остана без смяна по отношение на юана на равнище от 11,18 юана.

Периодът за заплащане на налози, когато експортьорите обръщат приходите си в непозната валута в рубли, с цел да платят локалните си отговорности, изтече през вчерашния ден. Същевременно петролът вид Брент, референтен за цената на съветския нефт, обаче се повиши с 0,5 на 100, или покрай двуседмичен връх.

Данъчният интервал единствено забави и отсрочи спада на рублата, а съветската валута не реагира на растежа на цената на петрола, показва Алексей Антонов, началник на инвестиционно-консултантската компания " Алор Брокер ". Това значи, че рублата бързо може да прескочи прага от 80 рубли за $.

По-късно през днешния ден съветското финансово ведомство ще организира два търга на федерални облигации в опит да набере средства за бюджета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР