Руската рубла загуби днес от стойността си спрямо долара и

...
Руската рубла загуби днес от стойността си спрямо долара и
Коментари Харесай

Руската рубла се срина до месечно дъно спрямо долара

Руската рубла загуби през днешния ден от цената си по отношение на $ и доближи едномесечно дъно в очакване на два търга на държавни облигации, като съгласно финансисти продажбите на непозната валута поддържат съветската рубла от надалеч по-драматичен спад, съобщи Ройтерс.

В утринната търговия рублата загуби 0,6 на 100 по отношение на $ до 71,59 рубли, което е най-ниското й равнище от 9 януари. Спрямо еврото спадът е от 1 на 100 до 76,77 рубли, а по отношение на юана - 0,7 на 100 до 10,53 на 100.

" Въпреки налагането на тавана на цената на съветските петролни артикули, капацитетът за внезапно обезценяване на рублата е стеснен от интензивността на държавното управление на пазарите на непозната валута ", съобщи Егор Жилников от " Промсвязбанк ". Очакванията му в границите на деня рублата да се търгува на равнище от 70,5-71,5 за $.

Русия понастоящем продава всекидневно непозната валута на стойност към 8,9 милиарда рубли (125,5 милиона долара), с цел да компенсира спада на доходи от нефт и газ, които през януари възлизат на 46,4 на 100.

В резултат на този спад федералният бюджет на Русия записва недостиг от към 25 милиарда $ за януари.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР