Руската рубла спадна до най-ниския си курс спрямо долара от

...
Руската рубла спадна до най-ниския си курс спрямо долара от
Коментари Харесай

Руската рубла достигна 12-месечно дъно спрямо долара

Руската рубла спадна до най-ниския си курс по отношение на $ от една година насам, като доближи 82 рубли за един $ на Московската фондова борса (MOEX), съобщи Агенция Франс Прес.

Повече от година Русия е подложена на огромни наказания, наложени поради офанзивата в Украйна.

Руският президент Владимир Путин, който до момента заявяваше, че Москва значително отстоява на глобите, предходната седмица призна, че те могат да имат " отрицателни " последствия за страната му, напомня БГНЕС.

За финален път рублата доближи до това дъно през април предходната година, два месеца откакто Кремъл стартира офанзивата си в Украйна.

По-рано тази седмица съветският министър на финансите Антон Силуанов обвърза курса с притока и отлива на задгранична валута към Русия.

" Тези промени са свързани с увеличение на вноса или с понижаване на експортните интервенции ", сподели той в изявление за държавната телевизия.

Валутният курс " се придържа към пазарните правила и изцяло плава в изискванията на изменящите се външноикономически условия ", добави финансовият министър.

Запитан дали руснаците би трябвало да се тормозят, той съобщи, че страната може да разчита на парични приходи от силата, която продължава да продава на международния пазар.

" Това е сигнал, че в страната ще постъпва повече валута, което значи, че обменният курс на рублата ще има наклонност към подсилване ", сподели Силуанов.

През последните месеци Русия упорства, че приспособява стопанската система си към западните наказания - развой, който Кремъл се надява да завърши до 2024 година /БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР