Руската рубла се намира под натиск от продажби с оглед

...
Руската рубла се намира под натиск от продажби с оглед
Коментари Харесай

Понижение на руската рубла с оглед на ескалиращото напрежение между Москва и Запада и преди тазседмичното заседание на Фед



Руската рубла се намира под напън от продажби предвид на ескалиращото напрежение сред Москва и Запада по отношение на офанзивата с нервнопаралитичен газ на някогашен съветски разузнавач на английска земя.

Негативно въздействие оказва и обстоятелството, че рублата, сходно на другите валути на така наречен " разрастващи се пазари ", губи позиции по отношение на щатския $ преди значимото съвещанието на Фед на Съединени американски щати на 21-ви и 22-ри март, на което се чака ново повишение на федералната фондова рента с 0,25% към диапазон сред 1,5% и 1,75%.

Напълно предстоящата безапелационна победа на Владимир Путин на извършените в неделя президентски избори в Русия не оказва въздействие върху търговията на рублата. Трябва обаче да се има поради, че идният нов шестгодишен управнически мандат на Путин идва в миг на много съществено напрежение сред Запада и Москва.

Щатският $ нараства в границите на днешната търговия с 0,22% към 57,647 рубли, до момента в който еврото нараства с 0,16% към 70,80 рубли.

В същото време фондовата борса в Москва се оцветява в алено, като деноминираният в долари показател RTS се намалява с 0,5% км 1248 пункта, до момента в който деноминираният в рубли показател MOEX - с 0,47% към 2 283 пункта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР