Руската рубла продължава да поевтинява спрямо долара и еврото в

...
Руската рубла продължава да поевтинява спрямо долара и еврото в
Коментари Харесай

Рублата продължава да поевтинява към едногодишни дъна

Руската рубла продължава да поевтинява по отношение на $ и еврото в понеделник към най-ниски равнища от година насам, задълбочавайки отрицателната наклонност от предходната седмица предвид на търсенето на задгранична валута на фона на продажби на съветски активи от нерезиденти.

Към 13.45 часа българско време съветската валута поевтинява с над 1% към 82 рубли за един щатски $, достигайки най-ниско равнище от 20 април 2022 година насам.  Спрямо единната европейска валута рублата поевтинява с 0,78% към 89,50 за едно евро.

Продължава наклонност на обезценяване на съветската валута е вследствие на понижените потоци от задгранични валути при нарасналото им търсене в Русия. Притоците на задгранична валута към Русия остават слаби, защото западните наказания поради войната в Украйна принудиха референтната стойност на съветския петрола Уралс (Urals) да се търгува със съществени отстъпки по отношение на петрола Брент и американския лек недопечен нефт.

Енергийните доходи в съветския бюджет бяха под заложените целеви равнища макар увеличението на доставките за Индия и Китай, като за четвърти следващ месец Министерството на финансите беше насила да продава задгранична валута по своята интервенционна стратегия. Освен това, по-задълбочената интеграция с азиатските пазари провокира по-голямо търсене на задгранична валута от страна на съветските банки, до момента в който Московската фондова борса стартира търговия на фючърси в рупии и дирхами.

Алексей Антонов, началник на капиталовия отдел в съветската брокерска компания ALOR Broker, сподели пред Ройтерс, че макар че рублата продължава да наподобява слаба и че нейното придвижване значително ще зависи от търсенето на задгранична валута, тя продължава да наподобява все още " свръхпродадена ", отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР