Руската рубла потъна спрямо долара и еврото в първата търговска

...
Руската рубла потъна спрямо долара и еврото в първата търговска
Коментари Харесай

Руската рубла потъна спрямо долара и еврото

Руската рубла потъна по отношение на $ и еврото в първата комерсиална сесия за годината в Москва. Това се случва на фона на слабите размери на търговията по време на формалните празници в Русия, предава Reuters.

В 10:50 ч. българско време рублата се търгуваше с близо 2% надолу по отношение на $ до 72.4 рубли на Московската борса. Спрямо еврото понижението е с 0.4% до 76.45 рубли.

Руската валута претърпя нестабилна 2022 година, като падна до рекордно ниските 120 рубли за $ през март, скоро откакто Москва раздруса пазарите, изпращайки десетки хиляди бойци на война против Украйна. След това се възвърне с помощта на финансовия надзор и срутва на вноса.

Петролното ембарго и ценовия таван, наложени от Запада, още веднъж отслабиха рублата през декември, само че анализаторите чакат валутата да остане релативно устойчива през 2023 година с помощта на мощния остатък по настоящата сметка на Русия.

Руските фондови показатели се покачиха при започване на търговията във вторник. Деноминираният в долари RTS показател се увеличи с 0.25% до 972.8 пункта. Базираният в рубли показател MOEX Russian се увеличи с 0.58% до 2167 пункта.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинкурс на рублата по отношение на $ курс на рублата по отношение на еврото съветска рубла война в Украйна ПоследниНай-четениПазари 28 Руската рубла потъна по отношение на $ и еврото To:know 64 Как работи регистърът на данъчните хранилища за енергийни артикули Енергетика 168 Съединени американски щати застигнаха Катар по експорт на полутечен природен газ Компании 720 Tesla разгласи рекордни продажби Личности 10248 „ Първият човек в историята “: Мъск изтри 200 милиарда $ от благосъстоянието си Любопитно 9654 Защо най-малката винарна в света не желае да пиете виното ѝ? Бюджет и финанси 6438 Какво се трансформира в България от 1 януари 2023 година Личности 4415 Дейвид Бекъм гради фешън империя и става още по-богат Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР