Руската рубла потъна до близо 15-месечно дъно спрямо долара в

...
Руската рубла потъна до близо 15-месечно дъно спрямо долара в
Коментари Харесай

Рублата потъна след краткия бунт срещу Путин

Руската рубла потъна до близо 15-месечно дъно по отношение на $ в понеделник, когато е първата комерсиална сесия след прекратения протест на тежко въоръжените наемници от „ Вагнер “, водени от Евгений Пригожин.

Към 6:30 ч. българско време рублата бе с 2.1% по-слаба по отношение на $ до 86.50 за брой, откакто по-рано доближи 87.23 за $, или най-ниската точка от края на март 2022 година

Рублата загуби и 2.2% по отношение на еврото до 94.37 за евро.

Наемниците от частната войска на Пригожин се изтеглиха от южния съветски град Ростов на Дон през нощта в събота според съглашение, което спря бързото им нахлуване към Москва, само че остави без отговор въпроси по отношение на стабилността на ръководството на президента Владимир Путин.

Тъй като рублата не се търгуваше през уикенда, съветските банки предлагаха обменни курсове много над формалния курс – над 90 за $.

Инвеститорите в международен мащаб следяха за вълнообразни резултати от прекъснатия протест, като някои чакаха пренасяне на парите в сигурни убежища, като държавните облигации на Съединени американски щати и $.

Развитието също по този начин съживи остарял боязън във Вашингтон за това какво ще се случи с съветските нуклеарни ресурси при положение на вътрешни разтърсвания.

Суровият нефт Брент, световен пример за главния експорт на Русия, се увеличи с 0.2% до 74.03 $ за барел.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР