Руската рубла поевтиня днес до ниво под психологическата граница от

...
Руската рубла поевтиня днес до ниво под психологическата граница от
Коментари Харесай

Руската рубла мина психологическата граница. 100 рубли вече са под 1 долар


Руската рубла поевтиня през днешния ден до равнище под психическата граница от 100 рубли за 1 щатски $, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е най-ниското ниво на съветските пари по отношение на $ от към 17 месеца. Рублата загуби почти 1/3 от цената си по отношение на американската валута, откогато ръководещите в Москва започнаха военната инвазия в Украйна през февруари 2022 година, показва Ройтерс.

Слабата рубла усложнява структурната промяна на стопанската система (на Русия – б.р.) и се отразява отрицателно върху действителните приходи на популацията й. В интерес на съветската стопанска система е рублата да е мощна “, съобщи Максим Орешкин, който е стопански консултант на съветския президент Владимир Путин.

Руската централна банка посочва, че причина за внезапния срив на рублата тази година е свиването на комерсиалния баланс на страната. Излишъкът по настоящата сметка на Русия понижа с 85% на годишна основа през първите 6 месеца на годината, отбелязва Ройтерс.

През предходната седмица бяха огласени предварителни данни на съветското финансово министерство, съгласно които бюджетният недостиг на Русия през първите 7 месеца на годината доближава до близо 2,82 трилиона рубли (близо 28 милиарда долара) или почти 1,8% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната.

За първите 7 месеца на 2022 година Русия регистрира бюджетен остатък в размер на 557 милиарда рубли, само че забележителните разноски за военната й инвазия в Украйна и глобите на западните страни, които лимитират приходите на Москва от износа на природен газ и нефт, оказват напън върху съветския държавен бюджет.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР