Руската рубла поевтиня днес до ниво над психологическата граница от

...
Руската рубла поевтиня днес до ниво над психологическата граница от
Коментари Харесай

Руската валута падна под психологическата граница от 100 рубли за долар

Руската рубла поевтиня през днешния ден до равнище над психическата граница от 100 рубли за 1 щатски $, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е най-ниското ниво на съветските пари по отношение на $ от към 17 месеца. Рублата загуби почти 30 на 100 от цената си по отношение на американската валута, откогато ръководещите в Москва започнаха военната инвазия в Украйна през февруари 2022 година, показва Ройтерс. 

" Слабата рубла усложнява структурната промяна на стопанската система (на Русия - бел.ред.) и се отразява отрицателно върху действителните приходи на популацията й.

В интерес на съветската стопанска система е рублата да е мощна ", съобщи Максим Орешкин, който е стопански консултант на съветския президент Владимир Путин. 
 Снимка АП/БТА

Руската централна банка показва, че причина за внезапния срив на рублата тази година е свиването на комерсиалния баланс на страната. Излишъкът по настоящата сметка на Русия понижа с 85 на 100 на годишна основа през първите 6 месеца на годината, отбелязва Ройтерс. 

През предходната седмица бяха огласени предварителни данни на съветското финансово министерство, съгласно които бюджетният недостиг на Русия през първите 7 месеца на годината доближава до близо 2,82 трилиона рубли (близо 28 милиарда долара) или почти 1,8 на 100 от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната.

За първите 7 месеца на 2022 година Русия регистрира бюджетен остатък в размер на 557 милиарда рубли, само че забележителните разноски за военната й инвазия в Украйна и глобите на западните страни, които лимитират приходите на Москва от износа на природен газ и нефт, оказват напън върху съветския държавен бюджет.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР