Руската рубла падна в днешната търговия до под 90 за

...
Руската рубла падна в днешната търговия до под 90 за
Коментари Харесай

Рублата падна под 90 за долар

Руската рубла падна в днешната търговия до под 90 за $ и доближи следващото си 15-месечно дъно, като търсенето на непозната валута продължава да надвишава предлагането, оповестява Ройтерс.

Около 12:30 ч. локално време рублата губеше 1,5 на 100 по отношение на $ до 90,54 рубли, което е най-ниското ѝ ниво от края на март 2022 година

Спадът по отношение на еврото е от 1,4 на 100 до 98,63 рубли, а по отношение на юана - от 1,1 на 100 до 12,47 рубли.

Само пред юни рублата загуби 9 на 100 от цената си, а спадът ѝ от началото на годината е с 20 на 100, която е прави една от най-зле представящите се валути в международен проект.

Рублата ще продължава да пада в кратковременен проект, съгласно " Алор брокер ", само че това може и да се промени според от ходовете на фирмите експортьори.

" Износителите се възползват от положителните за тях условия и трансферират част от запасите си в непозната валута в рубли, с цел да могат да купуват с тях държавни облигации преди повишението на лихвите, което наподобява неизбежно ", споделя Алексей Антонов от " Алор брокер ".

Руското финансово ведомство ще организира през днешния ден три търга за държавни скъпи бумаги.

Анализатори чакат Руската централна банка да вдигне лихвите още този месец и още един път до края на годината, в случай че инфлационният напън не отслабне, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР