Руската рубла падна спрямо долара и еврото по време на

...
Руската рубла падна спрямо долара и еврото по време на
Коментари Харесай

Рублата се срина още в първата търговска сесия за годината

Руската рубла падна по отношение на $ и еврото по време на първата комерсиална сесия за годината, въпреки че търговията беше вяла предвид на продължаващите публични празници в страната, съобщи Ройтерс.

Към 10 ч. локално време (9 ч. българско време) рублата загуби 0,4 на 100 по отношение на $ до цена от 70,18 рубли за $. Спадът по отношение на еврото е от 0,6 на 100 до 74,67 рубли.

Рублата затвори едвам сложна за нея 2022 година, откакто падна до равнище от 120 рубли за $ след началото на нашествието на Кремъл в Украйна, само че след това върна забележителна част от цената си поради налагането на непоколебим финансов надзор и срив на вноса.

През декември обаче рублата още веднъж стартира да пада под натиска на западното петролно ембарго. Анализатори чакат спадът да не е дълготраен и бездънен, с помощта на съществени остатък на Русия по настоящата сметка.

За разлика от рублата фондовите пазари в Москва бележат напредък през днешния ден. Деноминираният в долари показател RTS се повишава с 0,25 на 100 до 972,8 пункта, основаният на рублата показател MOEX прибавя 0,58 пункта до 2167 пункта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР