Руската рубла опита да поскъпне днес и да обърне тенденцията

...
Руската рубла опита да поскъпне днес и да обърне тенденцията
Коментари Харесай

След дъното: руската рубла пое нагоре

Руската рубла опита да нарастне през днешния ден и да обърне наклонността от достигнатото в края на предходната седмица едномесечно дъно по отношение на $, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Пазарите се приготвят за разпродажбите на непозната валута, готвени от Москва, както и за новите ограничавания върху съветските петролни артикули, които влязоха в действие през вчерашния ден.

В ранната търговия през днешния ден рублата наддаде 0,1 на 100 по отношение на $ до 70,57 рубли и се оттласна от равнището 70,98, най-ниското от 9 януари. Спрямо еврото рублата добави 1,1 на 100 до 76,09, а се повиши и по отношение на юана до 10,38 на 100.

Русия възнамерява да продаде 8,9 милиарда рубли (126,15 милиона долара) в непозната валута от на следващия ден, или три пъти повече по отношение на предходния месец, с цел да компенсира спадналите доходи от нефт и газ. Пред януари енергийните прихода на Москва паднаха до най-ниското си равнище от август 2020 година, което изправя страната пред вероятността да затъне надълбоко в бюджетен недостиг.

В края на предходната седмица Европейски Съюз контракти налагането на таван на цената на съветските петролни артикули, вариращ от 100 $ за тези от високия клас, да вземем за пример дизела, до 45 $ за тези от ниския клас, като мазута.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР