Руската рубла достигна тази сутрин стойност от над 60 рубли

...
Руската рубла достигна тази сутрин стойност от над 60 рубли
Коментари Харесай

Руската рубла достигна двуседмично дъно

Руската рубла доближи тази заран стойност от над 60 рубли за $, откакто при започване на търговията означи двуседмично дъно. Планът на Европейския съюз, предусещащ таван на цените на съветския нефт, усили вероятността притока на задгранична валута към Русия да намалее, заяви Ройтерс.

В 08:21 часа по Гринуич (11:21 ч. бълг. време) рублата бе с 0,3 на 100 по-слаба по отношение на $, до равнище от 60,36 рубли за $, откакто при отварянето доближи 60,7775 рубли за $ - най-ниската стойност на съветската валута от 22 септември. Спрямо еврото рублата резервира курса си от 58,38 рубли за евро, само че в ранната комерсиална сесия също означи двуседмичен най-малко. Спрямо китайския юан, рублата изтри 0,9 на 100 от цената си до 8,65 рубли за юан.

Фактори, допринасящи за слабостта на съветската валута по отношение на $, еврото и юана, бяха " продължаващата слаба интензивност на експортните компании, както и нарасналата пазарна неустановеност ", обясниха анализатори на " Промсвязбанк ".

През последните седмици вложителите се притесняваха, че новите наказания против Русия могат да лимитират търговията с долари и евро в Москва.

Тези страхове, тласнали по-рано рублата до съвсем осемгодишен връх по отношение на еврото, наподобява към този момент са утихнали.

" Поевтиняването на рублата е обвързвано с премахването, може би краткотрайно, на рисковете от прекъсване на проведената търговия с евро и долари в Русия заради западните наказания “, сподели анализаторът на " Алор Брокер " (Alor Broker) Алексей Антонов.

Руските борсови показатели се покачиха в днешната търговия. Деноминираният в долари RTS се увеличи с 0,6 на 100 до 1068,2 пункта.

Московският борсов показател MOEX, основан в рубли, записва растеж с 0,9 на 100 до 2048,2 пункта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР