Русия унищожи дрон близо до Москва при последната атака срещу руската столица

...
Руската противовъздушна отбрана отблъсна нова атака с дрон срещу Москва,
Коментари Харесай

Руската противовъздушна отбрана отблъсна нова атака с дрон срещу Москва, каза кметът на града, последният от няколко опита за атака на руската столица с безпилотни летателни апарати (БЛА ) тази седмица.

Кметът на Москва Сергей Собянин каза рано в събота, че дрон е бил унищожен от системи за противовъздушна отбрана над района на Истра западно от Москва.

Спешните служби бяха на мястото и няма първоначални съобщения за щети или жертви, каза Собянин в приложението за съобщения Telegram.

Руските военни съобщиха, че украински дронове и ракетна атака многократно са били насочени към руска територия през изминалата седмица и в резултат на това три московски летища – Шереметиево, Домодедово и Внуково – временно преустановиха полетите.

Според съобщенията полетите на летищата в Москва бяха прекъснати във вторник, сряда и петък.

Руското министерство на отбраната също съобщи в петък, че неговите сили са свалили девет украински дрона и са потиснали 33 други с „електронна война“ в най-голямата атака с дронове досега от Киев на анексирания от Русия полуостров Крим след нахлуването на Москва в Украйна започна миналата година.


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР