Руската президентска администрация е разпоредели на служителите да прекратят използването

...
Руската президентска администрация е разпоредели на служителите да прекратят използването
Коментари Харесай

Комерсант: Кремъл забранява на служителите да ползват Айфон

Руската президентска администрация е разпоредели на чиновниците да прекратят потреблението на " Айфон " поради опасения, че тези смарт телефони са уязвими за западните разследващи организации, съобщи Ройтерс, базирайки се на обява в московския в. " Комерсант ".

 

На семинар за чиновници в Кремъл Сергей Кириенко, първи зам.-ръководител на президентската администрация, е декларирал, че всички би трябвало да сменят телефоните си до 1 април, написа вестникът, базирайки се на анонимни източници.

 

" Край на " Айфон " -ите – или ги изхвърлете, или ги дайте на децата си ", е декларирал Кириенко.

 

Кремъл може да обезпечи други устройства с разнообразни операционни системи за подмяна на " Айфон " -ите, написа още вестникът.

 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че не може да удостовери информацията, само че че тези смарт телефони по този начин или другояче не може да се употребяват за служебни цели.

 

От компанията Apple не дадоха отговор на настояването за коментар от организация Ройтерс.

 

Президентът Владимир Путин постоянно е казвал, че няма смарт телефон, макар че неговият представител Песков посочваше, че Путин употребява интернет понякога.

 

Малко откакто Русия изпрати войските си в Украйна предходната година, американските и английските шпионски служби разкриха разследваща информация, че Путин възнамерява да нахлуе. Не е ясно по какъв начин те са се сдобили с такава разследваща информация, припомня Ройтерс.

 

Източник БНР
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР