Руската православна църква е предложила да спре практиката свещеници да

...
Руската православна църква е предложила да спре практиката свещеници да
Коментари Харесай

Руската църква спира благославянето на ядрени ракети

Руската православна черква е предложила да спре практиката свещеници да благославят оръжия за всеобщо поразяване, въпреки че поръсването със светена вода на самолети и кораби остава задоволително, съобщи Агенция Франс Прес.

В понеделник РПЦ разгласява проектодокумент за своята роля при благославянето на православни християни, които „ пазят родината “ и „ извършват своя боен дълг “, приканвайки интернет потребителите да обсъдят онлайн предлагането.

Руснаците постоянно желаят свещеници да освещават какво ли не – от нови коли и жилища до галактически кораби с вярата, че този жест ще даде божествена отбрана.

След разпада на Съюз на съветските социалистически републики свещениците започнаха да благославят и бойци, самолети, кораби и всякакво въоръжение – от автомати „ Калашников “ до ракети „ Искандер “, способни да носят нуклеарни бойни глави.

В проектодокумента се споделя още, че „ освещаването на всевъзможен вид оръжия, които може да причинят гибелта на безчет хора, в това число за всеобщо поразяване “, би трябвало да бъде изключено от пасторалната процедура, защото не е отразено в традицията на църквата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР