Руската полиция увеличи разследванията, обиските и арестите, насочени срещу намиращия

...
Руската полиция увеличи разследванията, обиските и арестите, насочени срещу намиращия
Коментари Харесай

Засилва се натискът срещу привържениците на Навални преди предстоящите демонстрации

Руската полиция усили следствията, обиските и арестите, ориентирани против намиращия се в пандиза опозиционер Алексей Навални и негови доближени, заяви екипът му през вчерашния ден - няколко дни преди нови манифестации против властта, предава в четвъртък Франс прес.

Успоредно с това, надзорният орган в телекомуникационната сфера Роскомнадзор разгласи, че ще глоби обществените мрежи и уеб сайтове Facebook, Инстаграм, Туитър, ТикТок, ВКонтакте, Однокласники и ЮТюб за това, че са популяризирали онлайн известия, подбуждащи, съгласно него, малолетни да показват в събота в поддръжка на Навални.

" Не разрешават на юриста ми да пристигна, разрушиха ми вратата ", извика към публицистите от прозореца си Юлия Навална, брачната половинка на опозиционера, чийто московски апартамент през вчерашния ден стана обект на полицейска акция.

Претърсване беше осъществено и в офисите на организацията на опозиционера - " Фонд за битка с корупцията ", заяви в Туиър Любов Собол, една от доближените му.

Директорът на тази организация Иван Жданов сподели, че други две полицейски акции са били ориентирани против апартамент на опозиционера, където е бил брат му Олег, и против жилището на говорителката на Навални Кира Ярмиш, наказана предишния петък на девет дни затвор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР