Руската полиция е задържала 194 души в центъра на Москва

...
Руската полиция е задържала 194 души в центъра на Москва
Коментари Харесай

Стотици задържани на опозиционен протест в Москва

Руската полиция е задържала 194 души в центъра на Москва при забранен опозиционен митинг в събота, заяви самостоятелната мониторингова организация " ОВД-инфо ", представена от Ройтерс.

Към 14:30 ч московско време полицията и Росгвардия (руската национална гвардия) са задържали 30 души в центъра на Москва за присъединяване в наразрешен митинг, в който общо са се присъединили към 350 души, заяви пресслужбата на московското Главно ръководство на съветското министерство на вътрешните работи, представена от ТАСС.

Полицията в Москва е задържала и водещата опозиционна фигура Любов Собол, до момента в който отивала към митинга против изключването на самостоятелни и опозиционни претенденти от изборите за общински съвет на Москва, съобщи Асошиейтед прес.

Собол, която е измежду недопуснатите до присъединяване в изборите претенденти, е била арестувана през днешния ден в центъра на Москва и отведена с полицейски микробус.

На Пушкиновия площад, сборния пункт, от който трябваше да тръгне протестното шествие, полицията влезе в конфликт с разпокъсаното голям брой, стоящо под преваляващия на дъжд, и задържа десетки. На различен площад по планувания маршрут на митинга, полицейски елементи за битка с вълнения с шлемове, подредени в гъст строй, разпръскваха хората.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР