Руската орбитална станция, която се разработва в момента, ще даде

...
Руската орбитална станция, която се разработва в момента, ще даде
Коментари Харесай

Руската орбитална станция създава нови технологии за полети

Руската орбитална станция, която се създава сега, ще даде опция за основаване на нова скица за ръководство на спътника и ще помогне за създаването на технологии за полети в дълбокия космос. Това съобщи Владимир Кожевников, заместник-генерален конструктор на РКЦ " Енергия ", основен конструктор, оповестява " Интерфакс ".

" Станцията предлага опция за основаване на нова скица за сателитно ръководство. Станцията ще взаимодейства с тях в границите на една умна система. Освен това, колкото повече устройства са включени в тази верига, толкоз по-добре. Тази скица дава на спътниците доста повече благоприятни условия, ", сподели Кожевников в изявление, оповестено в понеделник във вестник Известия.

Той изрази вяра, че " новият метод ще стане в действителност пробив и ще разреши на локалната астронавтика да премине на ново софтуерно равнище ".

Главният дизайнер разясни, че по време на проучването на дълбокия космос " няма проекти за потребление на станцията като база за претоварване на полети ", до момента в който " станцията ще създава технологии и съоръжение за полети, да вземем за пример, до Луната или Марс ".

" Изчисленията демонстрират, че към момента е по-евтино да се изпращат устройства непосредствено. Станцията обаче може да работи като тестова площадка за тестване на съоръжение и технологии за тестване на галактически полети на дълги дистанции. Това се дължи на обстоятелството, че траекторията му на полет минава през радиационните пояси покрай Северния и Южния полюс на Земята . Ситуацията там прилича изискванията на дълбокия космос ", изясни Кожевников.

Той също по този начин означи, че предварителният план на съветската орбитална станция към този момент е прегледан от водещите научни организации на " Роскосмос " и е показан на държавната корпорация за утвърждение.
 Русия се готви да сътвори нова орбитална станция
Русия се готви да сътвори нова орбитална станция

В случай, че Международната галактическа станция спре работа

" Очакваме да бъде признат при започване на февруари ", заключи основният конструктор на станцията.

Руската орбитална станция, която се основава при положение на прекъсване на работата на Международната галактическа станция (МКС), ще се състои от 5 модула. Това разкри през 2018 година съветският основен конструктор на пилотирани галактически системи и комплекси Евгений Микрин.

" В случай на решение за преустановяване на работата на МКС, може да бъде основана съветска станция. Предвижда се, че тя ще се състои от пет модула ", разяснява Микрин.

Станцията е проектирана за екипаж от трима души. Теглото на станцията би трябвало да бъде към 60 тона, т. е. съвсем 7 пъти по-малко от МКС.

Новият " товарен галактически транспортен съд " с увеличена товароподемност (в съпоставяне с потребления сега товарен транспортен съд " Прогрес " ), който създава " Енергия " също по този начин е планувано да бъде употребен за обезпечаване на съветската орбитална станция.

Същевременно той подсети, че през 2024 година към МКС е плануван полет и съединяване на новия пилотиран галактически транспортен съд " Федерация " с екипаж.
 Русия приготвя своя орбитална станция
Русия приготвя своя орбитална станция

Москва възнамерява да изпрати четири нови модула

Прекратяването работата на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР