Руската опозиционна телевизия Дожд съобщи, че спира излъчването си, след

...
Руската опозиционна телевизия Дожд съобщи, че спира излъчването си, след
Коментари Харесай

Руска опозиционна телевизия спира работа

Руската опозиционна телевизия Дожд заяви, че стопира излъчването си, откакто бе блокирана от държавния регулатор, който осъжда метода й да отразява нападението на страната против Украйна, съобщи Франс прес.

" Имаме потребност от сили, с цел да си поемем мирис и да решим по какъв начин ще продължим работа. Наистина се надяваме отново да излезем в ефир и да продължим да работим ", съобщи шефът на канала Наталия Синдеева, представена в акаунта на Дожд в Телеграм.

" Никога не сме вземали по-трудно решение ", добави тя, като настоя, че то е " краткотрайно ".

Руският медиен регулатор Роскомнадзор удостовери във вторник, че е лимитирал достъпа до материалите на радиостанция Ехото на Москва и телевизия Дожд заради оповестена погрешна информация за " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна.

Ехото на Москва - емблематична част от медийния пейзаж в Русия, заяви през днешния ден, че се саморазпуска поради възбраната да излъчва.

На съветските медии е неразрешено да употребяват друга информация с изключение на подаваната от управляващите, които показват нахлуването в Украйна като елементарна " спецоперация ".

Междувременно властта се готви да втвърди още повече репресивните си ограничения. Утре Народното събрание ще прегледа проектозакон, предусещащ до 15 години затвор за издание на " подправени вести ", засягащи армията на Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР