Руската опозиционна партия "Яблоко" призова президента Владимир Путин Владимир Путин

...
Руската опозиционна партия "Яблоко" призова президента Владимир Путин Владимир Путин
Коментари Харесай

Президентското послание на Владимир Путин напомня предизборна агитация

Руската опозиционна партия "Яблоко " прикани президента Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила да не визира в годишното обръщение до Народното събрание в четвъртък главните насоки на вътрешната и външната политика, а единствено да регистрира резултатите от досегашната си активност. Според "Яблоко " е нелегално президентът да трансформира посланието в предизборна стратегия, написа "Ведомости " в навечерието на президентския избор в Русия на 18 март.

През 2017 година Путин за пръв път не направи послание към висшия законодателен орган, при все това съгласно конституцията е задължен да го прави всяка година, показва вестникът. "Вашите политически технолози и съветници Ви направиха мечешка услуга, като Ви убедиха, че е належащо да пренебрегнете правовите правила в името на електоралния резултат ", цитира изданието писмо до президента от партийния водач Емилия Слабунова.

Избраната дата за посланието - 1 март 2018 година, и фактическото му преобразяване в предизборна стратегия на претендента Путин нарушава конституцията и изборното законодателство, което не разрешава да се употребяват преимуществата на заеманото длъжностно или служебно състояние, счита опозиционерката.

Централната изборна комисия (ЦИК) знае за посланието и предварителната оценка е, че то няма несъгласие със закона, разяснява за всекидневника секретарят на комисията Мая Гришина. Руският закон съгласно нея споделя непосредствено, че рестриктивните мерки, засягащи потреблението на служебното състояние, не трябва да спъват осъществяването на длъжностните отговорности. А "посланието е конституционно обвързване на президента ".

"Посланието обаче не трябва да съдържа предизборни обещания ", счита юристът Гарегин Митин. Освен това полемиките по документа в медиите "трябва да бъдат обезличавани и да не се обвързват с личността на президента или някак да се съблюдават условията за равно информиране за всички претенденти ".

Путин не е длъжен да излиза в отпуск за интервала на акцията и да насочи това обръщение е негово обвързване, съгласява се Андрей Бузин, съпредседател на правозащитното съдружие "Голос ". "Това обаче е потребление на административния запас " и посланието е отсрочено за тази година за пропаганда, твърди той. "Президентските политтехнолози схващат, че този прийом ще повлияе волеизявлението на гласоподавателите. От становище на закона това е законно, само че от становище на етиката и качеството на изборите - доста подозрително ", заключава Бузин.

Очаква се в посланието да залегнат подготвяните сега нови укази на Путин като предстоящ президент. Целта е те да заменят "фактически изчезналата стратегия на кандидат-президента Путин ", декларира пред онлайн изданието "Собеседник " Андрей Колесников от Московския център "Карнеги ".

Така Путин "демонстрира пред своя електорат, че приказва с езика на цифрите, а не на нереалните понятия ", счита политологът. Според него по този метод "ще се поддържа култът към отчетността " и "ще се измислят някои индикатори ", които би трябвало да бъдат реализирани предвид на "майските укази " на съветския водач от 2012 година Политологът дава образец с съответни дейности на управляващите, наподобяващи по думите му "съветското мислене с осъществяването на петгодишните проекти и изкуственото нагласяне на цифри ".

Новите укази съгласно него са опит за подпомагане на "хората, считани от Путин за негова обществена база ", най-много от бюджетния бранш. Но те не вземат решение казуса с бедността в Русия - режимът се бори с нея към този момент 18 години, само че в последна сметка има 20 милиона небогати, сенчеста стопанска система, достигаща съвсем половината Брутният вътрешен продукт и надали не 38 милиона души, работещи неизвестно къде.

Данните са на вицепремиера Олга Голодец, отбелязва той, напомняйки "манипулациите със структурата на смъртността, с цел да наподобява картинката по-добре ". Формалното осъществяване на указите от 2012 година, ориентирани към повдигане на заплатите, единствено утежни нещата, декларира Колесников. Руската страна би трябвало да предизвиква конкуренцията и "да пази частната благосъстоятелност от самата себе си. Не да залива бедността с пари, а да дава на хората благоприятни условия да се осъществят и да осъществят своите начинания ", приканва политологът пред "Собеседник ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР