Руската офанзива в Украйна може да осигури ограничени допълнителни териториални

...
Руската офанзива в Украйна може да осигури ограничени допълнителни териториални
Коментари Харесай

 ISW: Русия не постига военните си цели в Украйна 

Руската атака в Украйна може да обезпечи лимитирани спомагателни териториални придобивки в Донбас североизточно от автомагистрала E40, само че евентуално ще кулминира преди завладяването на огромни обитаеми региони като Славянск или Бахмут.

Това допускат от Американския институт за проучване на войната (ISW) в прегледа си на последното развиване на военния спор.

Руските сили не са постигнали забележителен прогрес към Славянск или по продължение на Сиверск-Бахмут през последните няколко седмици и не престават да губят мощност в локализирани борби за дребни и релативно маловажни обитаеми места в цяла Донецка област. Опитват да завладяват Сиверск след завладяването на Лисичанск и границата с Луганска област на 3 юли и към момента не са достигнали града до 20 юли.

По същия метод не съумяха да стартират директни офанзиви против Бахмут и значително се насочиха към борбите за дребни селища на изток и юг. Усилията за придвижване към Славянск са съвсем спрели и не са постигнали значими облаги от седмици. Подновяването на дейните сухопътни офанзиви след късата оперативна пауза към момента не се е трансформирало в важен прогрес на Русия, макар че е допустимо или постоянният съветски напън, или завършването на съветските старания за възобновяване на бойната мощност да генерират лимитирани триумфи през идващите дни или седмици.

Руските войски в този момент се борят да се придвижват през относително едва заселен и открит терен.

Украинските сили удариха Антоновския мост над река Днепър източно от град Херсон за втори следващ ден на 20 юли. Ръководителят на подкрепяната от Русия окупационна администрация на Херсон Владимир Салдо разгласи, че мостът е затворен за товарен трафик за ремонт, само че че остава отворен за пътнически транспортни средства. Съветникът на украинската военна администрация на Херсонска област Сергей Хлан съобщи, че украинските удари по Антонивския мост са създали невероятно съветските сили да транспортират тежко съоръжение през моста.

Руските сили продължиха ударите по линията на прикосновение, само че не направиха доказани наземни офанзиви по Южната ос на 20 юли. Южното оперативно командване на Украйна заяви, че съветските сили са изстреляли 20 ракети от противовъздушни системи С-300 в Херсонска област по неуточнени наземни цели през нощта на 19-20 юли. Руските сили нанесоха въздушни и ракетни удари по Мураховка и Новогрихоривка, Николаевска област, и по Пидьомския мост в Затока, Одеска област.

Украински партизани нападнаха съветски окупационен личен състав в Запорожката атомна електроцентрала (АЕЦ) в окупирания Енерходар, Запорожка област на 19 юли, инфорвира News. bg. Украинският център за опозиция заяви, че партизанската офанзива е ранила девет съветски окупационен личен състав и е умъртвила неустановен брой. Ръководителят на окупационната администрация на Запорожката област Владимир Рогов, подкрепян от Русия, съобщи, че украинските "терористи ", евентуално имайки поради партизани, са атакували Запорожката АЕЦ с БПЛА камикадзе, които са доста точни и е малко евентуално да рискуват да повредят нуклеарните реактори на Запорожката АЕЦ.

Ако е правилно, офанзивата на БЛА ще бъде най-сложната украинска партизанска офанзива, следена от ISW досега. Геолокирани фрагменти демонстрират шрапнели, само че няма други доказателства за вреди на 300 метра от реакторите на Запорожката АЕЦ, само че тези фрагменти може да са били инсценирани, с цел да провокират суматоха и спомагателна антиукраинска агитация на окупационните управляващи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР