Руската офанзива по целия фронт може да започне през май,

...
Руската офанзива по целия фронт може да започне през май,
Коментари Харесай

Полк. Дъглас Мкгрегър: През май Русия ще започне офанзива и ще си върне Одеса и Харков

Руската атака по целия фронт може да стартира през май, когато земята е суха за напредването на огромен брой верижна бойна техника. Това съобщи пенсионираният полковник от армията на Съединени американски щати Дъглас Макгрегър, някогашен консултант в Пентагона и плановик на редица огромни военни акции във видеоблога на американския подполковник Даниел Дейвис.

Според анализатора Русия ще очертае нови граници, спирайки там, където изиска. Тя ще се придвижи към Днепър, само че по едно и също време с това ще овладее Одеса и Харков.

" Путин влезе във войната с догатката, че откакто Москва показва сериозността си, ние някак си ще се опомним и ще изоставим тези нелепости за присъединението на Украйна към НАТО и ще договорим съглашение, което ще подсигурява неутралитета на Киев. В този миг не мисля, че картата би се трансформирала доста. Сега, когато имахме толкоз доста убийства и толкоз доста кръвопролития през последните две години, не мисля, че въобще ще има договаряния ", сподели американецът.

" Мисля, че руснаците в последна сметка ще начертаят картата, както желаят, към момента считам, че тя ще включва Харков и Одеса и ние виждаме подобен тип придвижване напред. Но мисля, че става дума повече за позициониране за заемане на преимущество, откакто земята още веднъж се втвърди. Засега към момента е доста кално за придвижването на огромен брой верижни бронирани машини. Така че мисля, че приказваме за огромна атака по цялата фронтова линия, която ще се придвижи на запад към река Днепър. Вероятно при започване на май, може би в края на месеца ", сподели Макгрегър.

" Здравият разсъдък би трябвало да надделее и Съединените щати би трябвало да се върнат към полемиките по отношение на разположението на войските в Централна и Източна Европа. В противоположен случай съветската войска ще продължи напред, поглъщайки територията на Украйна чак до границите с Полша и Румъния ", разяснява още полк. Макгрегър.

" Говоря за австрийския модел съвсем през цялото време, от 2014 година Мисля, че гледаме на нещо сходно за това, което е останало от Украйна. Но това е сложна задача. Да предположим, че вместо да спасим живота на стотици хиляди украинци, изключително украински бойци, не се подхващат договаряния, ние продължаваме да приказваме от гледната точка на Виктория Нюланд - и че ще работим интензивно, с цел да превърнем Западна Украйна в нещо като втори Афганистан ", добави той.

" Е, сега руснаците нямат огромен избор и ще стигнат чак до полската граница, в случай че би трябвало. Те ще отидат напряко в Молдова, в Приднестровието и до румънската граница. Ние знаем, че те могат това, концепцията, че това е непостижимо, е нелепост ", акцентира анализаторът.

" Те към този момент обмисляха опцията за активизиране на спомагателни 800 хиляди бойци. Така че, уповавам се, до известна степен здравият разсъдък ще надделее. Трябва да се възползваме от тази опция освен да прекратим спора в Украйна, само че и да се върнем обратно и да предоговорим всички съглашения, които бяхме подготвени да договорим преди известно време по отношение на стандартните сили на място в Централна и Източна Европа ", заключи полк. Дъглас Макгрегър.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР