Руската наемническа компания Вагнер е дала повече от 30 000

...
Руската наемническа компания Вагнер е дала повече от 30 000
Коментари Харесай

Белият дом: Над 30 хиляди вагнеровци са загинали в Украйна

Руската наемническа компания " Вагнер " е дала повече от 30 000 жертви след нашествието на Русия в Украйна , като към 9 000 от тези бойци са убити в борба, заяви Белият дом в петък, представен от Ройтерс.

Съединените щати пресмятат, че 90% от бойците на групата " Вагнер ", убити в Украйна от декември насам, са били пандизчии , сподели представителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби пред кореспонденти на постоянен брифинг.

Половината от общия брой смъртни случаи са настъпили от средата на декември , когато се ускориха боевете към източния украински град Бахмут, сподели Кърби, базирайки се на скорошни разследващи данни. Той удостовери, че наемническата група е постигнала постепенни облаги във и към Бахмут през последните няколко дни , само че за постигането им са били нужни доста месеци и са били на " опустошителна цена, която не е оправдана ".

" Възможно е те да съумеят в Бахмут, само че това няма да си коства жертвите, тъй като този град няма същинска стратегическа стойност ", сподели той, добавяйки, че украинските сили ще поддържат мощни отбранителни линии в региона на Донбас.

Кърби сподели пред кореспонденти, че " Вагнер " продължава да разчита в огромна степен на пандизчии, които са изпращани на война без образование или съоръжение, макар неотдавнашните мнения на създателя на " Вагнер " Евгений Пригожин, че е спрял да набира пандизчии за боевете в Украйна.
 Пригожин чака Бахмут да бъде обграден до април
Пригожин чака Бахмут да бъде обграден до април

Зависело обаче от това какъв брой западни оръжия бъдат доставени на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР