Руската медия "Спорт День за Днем" публикува обширен материал, посветен

...
Руската медия "Спорт День за Днем" публикува обширен материал, посветен
Коментари Харесай

В Русия: Българската система дава титлата на Лудогорец

Руската медия "Спорт День за Днем " разгласява просторен материал, отдаден на родната Първа лига, озаглавен "Системна съпротива: Как Лудогорец ръководи българския футбол ". Репортерът на съветската медия Игор Новиков е участвал на срещата сред Черно море и ЦСКА (0:1), която се игра на 16 септември на стадион "Тича " във Варна. Той е бил в компанията на основния управител на армейците Стойчо Стоилов.

Кореспондентът на "Спорт День за Днем " Новиков написа, че "Лудогорец диктува политиката в цялата лига ", а също по този начин и "има огромно въздействие в БФС и локалната преса ". Той прибавя: "Цялата система работи, с цел да подсигурява купата на Лудогорец всяка година ". В своя материал съветският публицист разказва в детайли атмосферата на стадион "Тича ", като я оприличава на великия филм от 1979 година "Сталкер " с режисьор Андрей Таркобски.

На няколко пъти е представен Стойчо Стоилов, който разяснява обстановката в клуба. Той споделя за редицата съдийски ощетявания на ЦСКА през сегашния сезон. "Във втория кръг с Лудогорец загубихме. Съперникът ни поведе след неточност на нашия вратар. Но по-късно съдията не ни даде чиста дузпа. Пуснахме тъжба, само че в България това е безсмислено, до момента в който всичко се управлява от Лудогорец ", споделя Стоилов.

След дуела с Черно море във Варна той получава десетки позвънявания, а едно от тях е от финансовия покровител на ЦСКА Гриша Ганчев. Двамата разискват мача, като притежателят е мощно угрижен за здравето на играчите и отбелязва ниското равнище на съдиите.

"Не желая да пресилвам, само че съгласно мен ЦСКА може да влезе в Топ 8 на съветското елитно състезание. Невинаги парите играят роля на терена. Понякога си кадърен да направиш огромен тим и без доста средства. В ЦСКА ние се концентрираме върху нашите юноши и академия, а също по този начин и върху качествени чужденци, които развиваме и след това продаваме. За да се превърнем в Зенит на България обаче, е нужна още доста работа. Силно се надявам през идната година да играем в евротурнирите, с цел да забележим на какво равнище се намираме ", споделя още Стойчо Стоилов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР