Руската космическа агенция (Роскосмос) иска да изпрати руски космонавти на

...
Руската космическа агенция (Роскосмос) иска да изпрати руски космонавти на
Коментари Харесай

Роскосмос иска да прати космонавти до МКС с Crew Dragon

Руската галактическа организация (Роскосмос) желае да изпрати съветски космонавти на Международната галактическа станция (МКС) с галактическия транспортен съд Crew Dragon на частната компания SpaceXИлон Мъск. Това заяви изпълнителният шеф на съветската държавна корпорация по пилотираните галактически стратегии Сергей Крикальов в неделя пред изданието " Подем ".

По думите му такава концепция се разисква на работно ниво, само че той не пожела да разкрие детайлности за договарянията.

За изпращането на съветски космонавти Crew Dragon би трябвало да бъде сертифициран, разяснява Крикальов: " За да бъдат сертифицирани полетите, би трябвало да наберат количество полети. Това не е доста огромно количество. Ние просто би трябвало да сме уверени, че те летят в точния момент и надеждно. И тъкмо такива условия предявиха към нас американците, когато започнаха да летят на наши кораби, тъй че това е обикновено за работни връзки. "

На 30 май SpaceX реализира първия старт на Crew Dragon с екипаж на борда.

Руската галактическа организация, която до момента единствена можеше да изпрати космонавти до МКС, поздрави в неделя американската частна компания за сполучливия старт на пилотирания полет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР