Руската корпорация „Росатом“ очаква да продаде дела си от 49%

...
Руската корпорация „Росатом“ очаква да продаде дела си от 49%
Коментари Харесай

„Росатом“ планира строителството на АЕЦ „Аккую“ да започне в началото на 2018 г.


Руската корпорация „ Росатом “ чака да продаде каузи си от 49% в плана за турската АЕЦ на консорциум от турски компании до края на годината и има намерение да стартира строителството на централата до края на март 2018 година Това декларира за организация „ Ройтерс “ първият заместител общоприет шеф и шеф на блока за развиване на интернационалния бизнес на „ Росатом “ Кирил Комаров. Според него корпорацията е на път да продаде каузи си на турския консорциум Cengiz-Kolin-Kalyon, след подписването на авансово съглашение през юни т.г.

„ Надяваме се да получим действен лиценз при започване на идната година и да стартираме с изливането на „ първия бетон “ до края на първото тримесечие на 2018 година “, декларира Комаров.

Той акцентира, че планът продължава да получава мощната поддръжка на турското държавно управление, което желае строителството да започва допустимо най-скоро.

Комаров споделя още, че съгласно модела Build-Own-Operate (строй-владей-експлоатирай), Турция ще заплаща на „ Росатом “ междинна цена на електрическата енергия от 12,35 американски цента за киловатчас в продължение на 15 години.

Кирил Комаров прибавя, че „ Росатом “ ще изплати на Турция 20% от облагите си от централата, откакто си възвърне вложенията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР