Руската компания за пренос на петрол Транснефт обяви, че е

...
Руската компания за пренос на петрол Транснефт обяви, че е
Коментари Харесай

Казахстански петрол потече по тръбопровода Дружба за Германия

Руската компания за транспорт на нефт " Транснефт " разгласи, че е почнала да транспортира черно злато от Казахстан за Германия през Полша по тръбопровода " Дружба ", като в същото време е спряла доставките за Полша, предадоха съветските осведомителни организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпреки че Европейският съюз наложи възбрана върху вноса на нефт по море от Русия на 5 декември, той към момента получава количества по тръбопроводи, частично с цел да обезпечи доставки за страните от Европейски Съюз, които нямат изход на море.
Казахстанският оператор " КазТрансОйл " (KazTransOil) заяви по-рано през днешния ден, че е изпратил 20 000 тона недопечен нефт до Германия през съветския водопровод " Дружба ".

Казахстан, който е без изход на море, е мощно подвластен от прилежаща Русия за износа на енергийните си първични материали и не е обект на западни наказания.

Агенция ТАСС цитира монополиста " Транснефт ", съгласно който процедурите за доставката на нефт за Полша през втората половина на февруари не са били приключени и доставите за полските клиенти са били прекратени. 

Полската рафинерия " Пе Ка Ен Орлен " (PKN Orlen) съобщи в събота, че Русия е спряла доставките и че компанията ще търси опция от други източници. Полското държавно управление беше подложено на критика от опозицията и деятели, че е разрешило на следената от страната рафинерия да продължи да купува съветски недопечен нефт. 

Варшава е основен съдружник на Киев и държавното управление на страната даде обещание след нахлуването на Русия в Украйна доставките на петрол от Русия да бъдат спрени до края на 2022 г. 

Доставките на нефт за Словакия и Чехия през южната тръба на " Дружба " не престават обикновено, споделиха операторите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР