Руската компания "Транснефт" потвърди, че на 4 август украинската държавна

...
Руската компания "Транснефт" потвърди, че на 4 август украинската държавна
Коментари Харесай

Украйна е спряла подаването на нефт към Централна Европа

Руската компания "Транснефт " удостовери, че на 4 август украинската държавна компания "Укртранснафта " е спряла подаването на съветски петрол през южния клон на нефтопровода "Дружба " към Унгария, Чехия и Словакия, защото съветската страна не може да извърши заплащане за преноса поради глобите на Европейски Съюз, сподели за РИА Новости прессекретарят и консултант на ръководителя на "Транснефт " Игор Демин.
"Наистина "Укртранснафта " изцяло спря изпомпването на нефт за Унгария, Чехия и Словакия по южния клон на нефтопровода "Дружба " на 4 август в 6.10 сутринта. В същото време преносът през Беларус в посока Полша и Германия продължава ", е споделил Демин.
Той посочи, че украинската компания дава услуги по превозване на петрол против 100% предплащане. "Но при осъществяване на заплащане за пренос през територията на Украйна средствата бяха върнати по сметката на "Транснефт ". "Газпромбанк ", която обслужва заплащанията, ни уведоми, че заплащането е върнато по отношение на влизането в действие на седмия пакет от наказания на Европейски Съюз ", изясни Демин.
По този метод "Укртранснафта " спря да дава услуги за превозване на петрол заради неналичието на парични приходи за тези услуги.
"Информирахме съветското министерство на енергетиката, както и съветските спедитори, доставящи запаси в посока на тези три страни, и "Укртранснафта ", че парите не минават и заплащането не може да бъде осъществено ", изясни той.
Припомняме, че съветският нефт, превозен по тръбопроводи бе изключен от въведеното от Европейски Съюз петролно ембарго по искане на Унгария и Словакия. Страните от Централна Европа нямат изход на море и не могат да получват нефт от други източници в съответни количества за облекчаване на потреблението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР